Tipul de brânză pe care este bine să-l mănânci înainte de culcare: adormi în timp record

0
Publicat:

Mâncatul câtorva felii de brânză înainte de culcare vă poate ajuta să adormiți rapid.

Brânză
Brânză

O gustare la miezul nopții poate fi cireașa de pe tort a unei zile perfecte. Totuși, în funcție de ceea ce alegeți, acea gustare poate face diferența între un somn de noapte odihnitor și ore nesfârșite de zbatere și răsucire.

Dacă brânza este răsfățul tău preferat de noapte, ai ales cu înțelepciune, scrie healthdigest.com.

Foarte puțini dintre noi au parte de 8 ore de somn pe noapte, iar unii dintre noi dorm doar 5 ore sau mai puțin. Prin urmare, avem nevoie de tot ajutorul pe care îl putem primi. Potrivit unei cercetări din 2023 publicate în Advances in Nutrition, acest ajutor poate veni sub forma triptofanului, un aminoacid care susține producția de serotonină și melatonină, hormoni care îmbunătățesc somnul.

Ne gândim adesea la triptofan în legătură cu curcanul, dar produsele lactate sunt, de asemenea, abundente în acest aminoacid esențial, în special brânzeturile tari. Deși există o mulțime de brânzeturi tari din care să alegeți, Men's Health sugerează că brânza cheddar, pe lângă faptul că este de-a dreptul delicioasă, poate avea și avantajul suplimentar de a îmbunătăți somnul.

Motivul pentru care brânza cheddar ne poate adormi este că se spune că are cu 60% mai mult triptofan decât rivalul său de Ziua Recunoștinței (via Men's Health). Cu cât mai mult triptofan, cu atât mai somnoroși tindem să ne simțim datorită producției crescute de serotonină și melatonină. Așadar, câtă brânză trebuie să mâncăm pentru a ne face să adormim în timp record?

Un sondaj realizat de British Cheese Board a constatat că dacă mănâncă 3 felii de brânză înainte de a se urca în pat, 75% dintre participanți au dormit profund (via HuffPost). Totuși, nu este nevoie să devenim prea tehnici cu măsurătorile. Men's Health sugerează, alternativ, să luați o gustare cu patru cuburi de brânză Cheddar, fiecare aproximativ de mărimea unui zar, înainte de culcare.

Dar, avertisment corect, consumul de brânză cheddar înainte de a se culca poate produce niște vise unice. NPR a vorbit cu secretarul Consiliului Britanic al Brânzeturilor, Nigel White, în 2005, care a declarat că, într-un experiment în care participanții au mâncat două treimi dintr-o uncie de brânză cu 30 de minute înainte de culcare, cei care au mâncat brânză cheddar au avut tendința de a avea vise cu celebrități.

În timp ce brânza Cheddar ocupă primul loc pentru că este cea mai frecvent consumată brânză din SUA (via NPR), există o mulțime de alte brânzeturi care favorizează somnul și care ar putea fi de asemenea eficiente. Brânza de vaci este o astfel de opțiune, deoarece conținutul său de proteine se pretează, de asemenea, la producția de triptofan (via Prevention).

Potrivit Departamentului pentru Agricultură al SUA (USDA), 1 cană de brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsime cu 2% grăsime din lapte conține peste 24 de grame de proteine. La fel ca brânza cheddar, o altă preferată a fanilor, brânza mozzarella, câștigă și ea în fața curcanului când vine vorba de conținutul de triptofan. Brânza mozzarella are o cantitate aproape dublă de triptofan pe uncie în comparație cu cea pe care o găsești pe uncie de curcan (via Prevention).

Cu toate acestea, triptofanul nu este singurul compus din brânză care poate favoriza somnul. Aceasta conține și alți nutrienți esențiali care ne pot face să începem să bâiguiem. "Brânza va furniza calciu, magneziu și potasiu, toate acestea fiind importante pentru reducerea crampelor musculare și menținerea unei presiuni arteriale sănătoase, și vă poate ajuta să adormiți și să rămâneți adormit", a declarat dieteticianul înregistrat Karman Meyer pentru Food Network.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite