Iulian Chifu

Iulian Chifu

Preşedinte Centrul de Prevenire a Conflictelor
Vezi mai multe
 • acum 23 ore

  Kim l-a scos pe Trump la bere, dar nu ştim dacă a şi plătit-o

  S-a consumat şi celebra întâlnire dintre Preşedintele SUA, Donald Trump, şi Preşedintele RPD Coreene, Kim Jong-un. Dincolo de spectacolul orchestrat cu atenţie şi de un document formal semnat ca livrabil al întâlnirii, întreaga lume a rămas confuză în legătură cu cadrul şi condiţiile reale ale întâlnirii, şi mai ales cu rezultatele sale palpabile.

 • acum 7 zile

  Pace turco-americană în Kurdistanul sirian

  Unul dintre cele mai complicate puncte de divergenţă între SUA şi Turcia a fost închis, cu largul concurs al secretarului de Stat Mike Pompeo şi al secretarului Apărării, James Mattis. La 5 iunie, ministrul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a convenit cu secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, în legătură cu situaţia din Kurdistanul sirian, continuând înţelegerea convenită cu predecesorul său, Rex Tillerson.

 • acum 7 zile
 • acum 7 zile

  Căderea în abis: ruperea în bucăţi a lumii pe care o ştiam

  Faptul că a crescut dramatic tectonicitatea lumii pe care o trăim e un fapt deja acceptat. Totul din reperele cu care ne-am obişnuit în ultimii 30 de ani pare să se prăbuşească, referinţele să se relativizeze, regulile să se estompeze sau să nu mai conteze. O lume intrată în vrie, într-o coborâre accelerată spre haos, impredictibilitate şi tot mai aproape de război.

 • acum 11 zile
 • acum 13 zile

  Tumult şi războaie de culise pentru Întâlnirea Secolului Trump-Kim

  Cea mai aşteptată întâlnire, denumită deja Întâlnirea Secolului, între preşedintele SUA Donald Trump şi cel al Coreei de Nord, Kim Jong Un, este subiectului unul adevărat tumult şi a războaielor de poziţionare de culise în perspectiva consumării întâlnirii din Singapore, la 12 iunie.

 • acum 14 zile

  Rusia, prinsă în flagrant: Serviciile secrete plătiseră uciderea a 47 de ruşi incomozi din Ucraina

  Un scandal de amploare a venit să dubleze ecourile ultimului raport olandezo-australian despre doborârea cursei MH17 deasupra Donbasului, atunci când un dispozitiv anti-rachete BUK care făcea parte dintr-un complex al Brigăzii 53 anti-aeriene din Kursk, şi despre responsabilitatea Federaţiei Ruse pentru doborârea avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord, la 17 iulie 2014.

 • acum 19 zile
Vezi mai multe