UPDATE Stimulentele vor fi incluse în salariul de bază. Ordonanţa a fost votată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de lege care prevede includerea stimulentului mediu în salariul de bază pentru anumite categorii de bugetari a fost votată marţi în plenul Camerei Deputaţilor, cu 209 voturi pentru.

UPDATE Ordonanţa a fost votată de Camera Deputaţilor cu 209 voturi pentru, 12 împotrivă şi 66 de abţineri.

PNL a votat pentru această ordonanţă, a anunţat vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu, în timp ce PSD s-a abţinut de la vot, potrivit liderului PSD Mircea Duşa.

Emil Boc: Stimulentele trebuie să fie acordate corect şi echilibrat

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a mulţumit deputaţilor pentru decizia de "a corecta un sistem de salarizare nedrept" şi care nu a fost transparent.

Acest sistem a dăinuit timp de 20 de ani. S-a făcut o dreptate, Toţi miniştrii Finanţelor au produs un sistem care nu a fost corect, nu a fost eficient. Oamenii din Finanţe care muncesc nu erau răsplătiţi, a declarat Ialomiţianu.

Citiţi şi:

5.661 lei, stimulentul mediu lunar la Ministerul Muncii, în anul 2009

Proiectul vizează aprobarea OUG 1/2010 privind unele măsuri de reîncadrare în funcţii a unor categorii de personal din sectorul bugetar şi stabilirea salariilor acestora, precum şi alte măsuri în domeniul bugetar.

El cuprinde un amendament care se referă la includerea stimulentelor în salariul de bază pentru fiecare funcţie publică, pe categorii, clase şi grade profesionale şi pentru fiecare funcţie contractuală. Acest amendament ar urma să schimbe semnificativ modul de salarizare a angajaţilor MFP, precum şi a altor categorii de bugetari ale căror venituri erau compuse până în prezent din salariul de bază plus stimulente, anunţă Agerpres.

Comparativ cu alte ministere ale căror sporuri au fost introduse în salariul de bază, la nivelul Ministerului Finanţelor Publice şi unităţilor subordonate politica salarială s-a bazat în special pe acordarea de stimulente, ca parte integrantă a sistemului de salarizare, şi menţinerea salariilor de bază la un nivel minim în raport cu alte instituţii publice.

Această politică de salarizare care prevede acordarea de stimulente financiare a condus în mod clar la o mobilizare şi motivare a personalului în atragerea de fonduri suplimentare la bugetul general consolidat. Sumele ce urmează a fi introduse în salariul de bază nu influenţează deficitul, fiind constituite din surse atrase suplimentar la bugetul de stat, surse din care se finanţează şi alte tipuri de cheltuieli materiale.

Cu intrarea în vigoare a legii-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fondurile publice, au fost incluse în salariul de bază sporurile acordate celorlalte ministere, rezultând astfel diferenţe semnificative între salariile funcţionarilor Ministerului Finanţelor Publice, în raport cu funcţionarii din celelalte ministere. Astfel, în cazul salariaţilor celorlalte ministere, s-au menţinut veniturile salariale din luna decembrie 2009 şi în cursul anului 2010, prin includerea sporurilor şi indemnizaţiilor în salariul de bază.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite