Rezultate alegeri locale 2024: Poliția Capitalei spune că nu este nicio plângere depusă de Clotilde Armand

0
Publicat:

Poliţia Capitalei nu are nicio plângere depusă de primarul Clotilde Armand în legătură cu procesul electoral din Sectorul 1, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al DGPMB, Crina Eşanu.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1

"Nu am avut incidente înregistrate la nivelul Poliţiei Capitalei. În ziua votului au fost mai multe apeluri la 112, au fost verificate şi comunicate presei în timp real. Până la acest moment, nu avem nicio plângere depusă la nivelul Sectorului 1", a afirmat Eşanu, întrebată de reporteri dacă există o plângere a edilului Armand, scrie Agerpres.

Ea a menţionat că poliţiştii, împreună cu jandarmii, au asigurat şi măsuri de protecţie a transportului materialelor electorale de la secţiile de votare către Birourile electorale de sector.

"Poliţiştii au asigurat, pe timpul nopţii, măsuri de menţinere a siguranţei încăperilor în care au fost depozitate materialele electorale. Mă refer la faptul că aceste locaţii au fost predate pe bază de proces-verbal de către reprezentanţii Birourilor electorale către poliţişti, la momentul predării aceste locaţii au fost sigilate. De asemenea, pe parcursul zilei de astăzi locaţiile au fost predate înapoi de către poliţişti preşedinţilor Birourilor electorale", a mai declarat Crina Eşanu.

Potrivit acesteia, toate structurile Ministerului Afacerilor Interne au primit dispoziţii clare ca aceste predări şi primiri ale locaţiilor să fie filmate pentru o transparenţă în ceea ce priveşte această activitate, iar poliţiştii au asigurat măsuri de la exteriorul locaţiilor şi nu de la interior.

Clotilde Armand (USR), primar în funcție al Sectorului 1, a cerut renumărarea voturilor. Asta după ce George Tuță, candidatul PNL, a fost declarat învingător potrivit rezultatelor parțiale ale alegerilor locale 2024, publicate de Autoritatea Electorală Permanentă.

  George Tuță a anunțat și diferența de voturi dintre el și Clotilde Armand”Avem toate procesele verbale pentru primarul de la Sectorul 1, sunt toate procesele verbale adunate din secțiile de vot de la reprezentanții noștri. Noi am făcut calculul, sunt 681 de voturi diferență, așa că vestea bună de azi, chiar dacă este marți, este că doamna Armand pleacă acasă”, a spus Tuță.  

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite