Prima reacţie din PSD după adoptarea rezoluţiei împotriva Guvernului Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Nica, liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European, condamnă conţinutul rezoluţiei pe tema statului de drept din România, votată marţi în Parlamentul European, de 473 de eurodeputaţi. PSD-istul subliniază că demersul e strict „politicianist, coordonat de dreapta populistă şi menit să creioneze imaginea unei Românii slabe în Europa“.

„Ştim bine că îndeplinim toate condiţiile să intrăm în Schengen, şi cu toate acestea suntem încă blocaţi din motive politice. Ştim că am făcut progrese în ceea ce priveşte macroeconomia, şi cu toate acestea suntem încă trataţi ca o ţară din Lumea a treia. Venim şi demonstrăm abuzurile DNA şi ale serviciilor secrete, dar ele sunt ignorate în mod ostentativ. Dreapta populistă, care a pus stăpânire pe Europa, nu este interesată de toate aceste nedreptăţi flagrante. Singura preocupare este creionarea imaginii unei Românii slabe, prin acţiuni precum această rezoluţie“, se arată într-un comunicat de presă al lui Nica. 

„Documentul nu este altceva decât o colecţie de sloganuri politicianiste, fără valoare efectivă şi al cărui singur rol este menţinerea ţării noastre la periferia Uniunii Europene. Există interese foarte mari ca ţara noastră să nu fie un partener egal la masa negocierilor, motiv pentru care este lovită constant prin asemenea demersuri. Şi mai trist este că la aceste acţiuni participă şi europarlamentari români, oameni precum Monica Macovei sau Cristian Preda, care şi-au făcut o misiune din a sabota România în Parlamentul European”, completează eurodeputatul.

Liderul europarlamentarilor PSD mai susţine că rezoluţia desconsideră chiar valorile care stau la baza Uniunii Europene. „Documentul cuprinde o serie de critici aberante, care dezvăluie interesele pur politice care stau la baza sa. De exemplu, România este criticată că a pus în aplicare Directiva Europeană privind combaterea spălării banilor, prin care s-a reglementat transparentizarea fondurilor ONG-urilor, ca şi cum acestea ar reprezenta entităţi cu imunitate. Mai observăm că protocoalele secrete dintre servicii şi DNA sunt văzute doar ca <<presupuse interferenţe>> la independenţa Justiţiei, chiar dacă parte dintre acestea au fost deja publicate şi prezentate întregii opinii publice”, a conchis europarlamentarul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite