Preşedinta PNL Bucureşti, critici referitoare la PNRR: „Îmi pot imagina ce pasare de responsabilitate e acum între ministere. Avem nevoie de asumare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Violeta Alexandru
FOTO: Facebook/ Violeta Alexandru

Violeta Alexandru, preşedinta PNL Bucureşti, este de părere că varianta deja propusă a Planului de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu a fost completă, suficient de argumentată şi de bine explicată. Aceasta susţine că vinovaţii vor fi găsiţi în rândul funcţionarilor.

Violeta Alexandru a transmis că România va îmbunătăţi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă astfel încât să fie gata până la noul termen. Despre varianta deja propusă a PNRR, preşedinta PNL Bucureşti consideră că nu a fost „completă, suficient de detaliată, de argumentată, de bine explicată”. 

„Până la noul termen, România va îmbunătăţi PNRR. Se vede că se fac eforturi. Pe lângă vaccinare, aceasta ar fi prioritatea Guvernului pentru luna mai. Mobilizarea va fi maximă. Sunt sigură. Varianta deja propusă nu a fost completă, suficient de detaliată, de argumentată, de bine explicată. S-a făcut totul cu bună credinţă dar nu a fost chiar bine, ca să o spunem pe româneşte. Ce ştiu sigur este că actuala coaliţie nu tratează politicianist acest subiect”, a scris Violeta Alexandru, marţi, pe Facebook. 

Aceasta a mai adăugat că PSD îşi foloseşte oamenii din sistemul public pentru a „copleşi” decidenţii cu informaţii nerelevante. De asemenea, Violeta Alexandru este de părere că vinovaţii, cei are nu au „performat în pregătirea tehnică a variantei PNRR prezentate”, vor fi găsiţi în rândul funcţionarilor din toate ministerele implicate şi poate vor fi necesare „nişte schimbări”.

„Instinctul meu de manager îmi spune că în aceste momente trebuie să evaluezi cine (din toată echipa de funcţionari) nu a performat în pregătirea tehnică a variantei/variantelor prezentate (peste care vine, desigur, forţa argumentelor în prezentarea în faţa Comisiei, inclusiv experienţa în susţinerea argumentelor). Din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), din toate ministerele implicate. Poate sunt necesare şi nişte schimbări. Aşa cum avem un Gheorghiţă în vaccinare, există un Gheorghiţă sau 2 în PNRR? Care sunt oamenii din ministere care au lucrat şi ce evaluare au primit în această etapă? PNRR trebuie să fie un document de politică publică făcut de oameni care înţeleg ciclul politicilor publice”, a explicat aceasta. 

Violeta Alexandru a reiterat nevoia de „asumare”, spunând că responsabilitatea pentru PNRR va fi pasată între ministere. Şefa PNL Bucureşti a subliniat că în sistemul privat „nu îţi permite nimeni să nu ai performanţă”.

„Îmi pot imagina ce pasare de responsabilitate e acum între ministere - cele de linie consideră că funcţionarii cu sporuri de la Fonduri (actual MIPE) aveau răspunderea principală, ceilalţi consideră invers. Dragostea de ţară (un PNRR bun) se cam blochează în nivelul câştigurilor salariale/sporurilor. Nu am nimic cu funcţionarii din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Aceeaşi abordare bazată pe performanţă am avut-o şi la conducerea Ministerului Muncii. Nu se poate ca nimeni să nu îşi asume nicio responsabilitate. Greşelile, scăpările nu sunt abstracte ci sunt produse de oameni”, a conchis Violeta Alexandru. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite