Nicușor Dan, mesaj tranșant pentru Sanador în scandalul privind spitalul oncologic. „Acum vrea să abuzeze și mai mult”
0Nicușor Dan susține că este „incalificabil” să folosești bolnavii de cancer ca temă electorală în alegerile prezidențiale, după ce Crin Antonescu l-a acuzat că a semnat abia în timpul campaniei avizul pentru construirea unui spital privat de oncologie pentru copii.

Deputatul PSD Alexandru Rogobete a publicat, în cursul nopții de miercuri spre joi, pe pagina sa de Facebook, un document despre care afirmă că este avizul semnat de primarul general al Capitalei pentru extinderea unei clădiri a clinicii Sanador, pe strada Sevastopol. În această locație ar urma să funcţioneze un spital de oncologie pentru copii. Documentul a fost publicat după ce Crin Antonescu i-a reproșat lui Nicușor Dan, în timpul unei dezbateri electorale, că a amânat semnarea avizului timp de doi ani, în ciuda unei hotărâri judecătorești.
„Este incalificabil să folosești românii bolnavi de cancer ca temă electorală în alegerile prezidențiale”, a scris ulterior, pe Facebook, Nicușor Dan.
Primarul susține că a solicitat Sanador să găsească o altă locație pentru construirea noului corp pentru că cea aleasă de ei s-ar afla într-o zonă supraaglomerată a Bucureștiului.
„Spitalul Sanador este o instituție medicală privată, cu medici buni, dar care a abuzat în modul în care a construit, într-o zonă supraaglomerată a Bucureștiului. Iar acum vrea să abuzeze și mai mult, vă rog să vedeți imaginile. Discuția juridică despre legalitatea cererii de construire este complexă, nu o redau aici. Le-am transmis, încă de când au solicitat, că nu este locația potrivită, și sper să găsească locația rezonabilă pentru construirea noului corp”.
Nicușor Dan minte când spune că în ultimii 30 de ani nu s-a construit niciun spital nou
Primarul general al Capitalei mai afirmă că „nu s-a construit nici măcar un singur spital nou în ultimele trei decenii în România”. Cu toate acestea, în această perioadă, au fost construite cel puțin patru unități medicale: Spitalul Municipal din Fălticeni, Spitalul Orășenesc din Mioveni, Spitalul Clinic de Copii „Doctor Victor Gomoiu” din București și Institutul Regional de Oncologie din Iași.
„Dacă vorbim obiectiv de sistemul de sănătate: s-au pierdut 750 de milioane de euro din PNRR pentru construcția de spitale, NU s-a construit nici măcar un singur spital nou în ultimele 3 decenii în România, de multe ori bolnavii sunt puși să-și cumpere singuri medicamentele la care au dreptul gratuit, de multe ori ești trimis să-ți faci investigațiile în sistemul privat”, a mai afirmat Nicușor Dan.