Mişcarea Populară s-a lansat. „Vrem să fim adevărata voce de dreapta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Tomac este propunerea Mişcării Populare pentru noul partid înfiinţat FOTO Arhiva Adevărul
Eugen Tomac este propunerea Mişcării Populare pentru noul partid înfiinţat FOTO Arhiva Adevărul

Mişcarea Populară a fost înregistrată marţi ca partid politic, preşedintele interimar al noii formaţiuni până la primul Congres fiind deputatul Eugen Tomac. Simbolul noului partid este un măr în culorile verde şi albastru.

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a fost cele care a deschis drumul noului partid de dreapta. „Fundaţia Mişcarea Populară este bucuroasă să vă anunţe că dacă ieri s-a născut un viitor rege în vestul Europei, astăzi s-a născut, acum o jumătate de oră, un viitor partid de guvernământ pentru România, Partidul Mişcarea Populară", a declarat Marian Preda.

Eugen Tomac, liderul formaţiunii, a ţinut să amintească legăturile strânse dintre Mişcarea Populară şi Traian Băsescu încă de la prima întâlnire.

„Partidul Mişcarea populară se naşte pe fondul unei aşteptări populare reale a cetăţenilor. Majoritatea cetăţenilor nu mai au încredere în partidele politice. Noi vrem să fim ce alţii nu au putut fi. Vrem să fim adevărata voce de dreapta. Vrem să fim o alternativă credibilă la USL. Suntem un partid de orientare de centru-dreapta, care are drept obiectiv să recâştige încrederea oamenilor cinstiţi şi corecţi din această ţară. Suntem un partid creştin-democrat şi liberal.Suntem şi vom rămâne partenerii  preşedintelui Traian Băsescu. Susţinem reformele pe care şeful statului român le-a demarat“, a spus Tomac la prima conferinţă de presă a partidului Mişcarea Populară. Din conducerea noii formaţiuni politice vor mai face parte foştii democrat-liberali, Teodor Baconschi şi Adrian Papahagi, dar şi Dragoş Ciuparu, fost secretar de stat pentru cercetare în timpul Guvernului Boc.

"Nu suntem Alba-ca-Zăpada"

Liderii partidului Mişcarea Populară au arătat clar că vor să se disocieze de eticheta „Alba-ca Zăpada“, lansată de consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu în urmă cu câţiva ani. „Nu suntem Alba-ca-Zăpada, ăsta nu e mărul vrăjitoarei, nu vă va sta în gât, muşcaţi din noi, face bine şi la sănătate, şi la sănătatea naţiunii", a îndemnat Papahagi, ţinând în mână un măr verde, din care a şi muşcat.

Deputata PDL, Elena Udrea, a lansat, luni, ipoteza variantei cu Eugen Tomac în fruntea Partidului Mişcarea Populară.

"Din câte am înţeles, mâine (n.r. marţi) se înregistrează partidul Mişcarea Populară. Nu vreau să greşesc, dar cred că Eugen Tomac va fi preşedinte interimar al partidului Mişcarea Populară, până la Congres. Înainte de alegerile interne din PDL, un coleg l-a propus pe Cătălin Predoiu la şefia partidului, pentru a împăca taberele. După alegeri, mulţi din tabăra mea au vrut să mergem mai departe într-o mişcare cu ideile noastre", a afirmat Elena Udrea, la Adevărul Live.

Eugen Tomac a confirmat câteva ore mai târziu că el va fi primul preşedinte al noului partid.

"Mâine (marţi n.r.) depunem actele pentru înregistrarea partidului. Până la organizarea Congresului, voi coordona activitatea", a declarat luni, pentru Agerpress, Eugen Tomac.

Tomac şi-a înaintat vinerea trecută în scris demisia din PDL, document în cuprinsul căruia a mulţumit colegilor şi conducerii formaţiunii pentru colaborarea avută.

La 26 mai, FMP anunţa printr-un comunicat de presă că în urma consultărilor publice avute cu aderenţii Fundaţiei s-au conturat 15 obiective principale pe care la va susţine Partidul Mişcarea Populară.

Comitetul de Iniţiativă Naţională al Partidului Mişcarea Populară este format din: preşedintele interimar, Eugen Tomac, Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Cristian Petrescu şi Dragoş Ciuparu.

Potrivit legii în vigoare, pentru înfiinţarea partidului erau necesare minimum 25.000 semnături, însă noua formaţiune politică a reuşit să adune un număr de aproximativ 50.000 de semnături.

Printre obiectivele anunţate în data de 26 mai, PMP urmează să susţină în plan politic consolidarea parcursului de integrare europeană şi euroatlantică a României, fixarea prin Constituţie a numărului de parlamentari la maxim 300 şi a unei singure camere parlamentare şi introducerea votului prin corespondenţă pentru toţi alegătorii.

 

Citeşte mai multe despre Eugen Tomac:

Cine este Eugen Tomac, primul preşedinte al Mişcării Populare

Eugen Tomac a devenit şeful „partidului lui Băsescu“

Mişcarea Populară şi-a ales preşedintele: Eugen Tomac

Elena Udrea, la Adevărul Live: Cred că Mişcarea Populară se va înregistra mâine

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite