Iohannis: „Vrem să reducem semnificativ absenteismul de la examenele naţionale”. Ce spune despre importanţa educaţiei pentru mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Klaus Iohannis a transmis marţi, în cadrul unei vizite la Şcoala Gimnazială nr. 11 din Buzău, că proiectul „România Educată” vizează reducerea abandonului şcolar şi absenteismul de la examenele naţionale, în contextul în care numărul elevilor înscrişi în acest an la Bacalaureat este în scădere faţă de anii anteriori. Şeful statului a vorbit şi despre importanta educaţiei pentru mediu în şcoli.

„Întregul proiect România Educată doreşte, printre altele, să ducă pemult mai mulţi tineri să rămână în şcoală şi să termine şcoala. Vrem să reducem semnificativ abandonul şi absenteismul de la examenele naţionale, asta se poate facând învăţământul mai flexibil, mai centrat pe elevi şi de o mai bună calitate şi vom reuşi”, a transmis preşedintele Iohannis, întrebat care este strategia pentru ca elevii să termine 12 clase şi în contextul numărului în scădere al elevilor înscrişi la examenul de Bacalaureat. 

Şeful statului a vorbit şi despre importanţa educaţiei pentru mediu în şcoli. „Am vizitat o şcoală din Buzău, o şcoală foarte bine pusă la punct, într-un municipiu în plină dezvoltare.  (...) Această şcoală, Şcoala 11 din Buzău, pune un accent deosebit pe educaţie pentru mediu, pe economie circulară, adică se refolosesc materialele care altfel se aruncă, se colectează şi se refoloseşte apa pluvială. Felicitări doamnei director, conducerii şcolii, întregului corp didactic şi elevilor care participă la aceste proiecte. Suntem într-o etapă în România în care încercăm să îmbunătăţim întreg cadrul pentru şcoli, să venim cu abordări moderne, actuale şi o parte semnificativă din acest mare întreg pe care l-am numit 'România Educată' este educaţia pentru mediu. Astăzi am văzut că avem o şcoală care deja aplică foarte mult din ceea ce credem că trebuie să se regăsească în şcoli. (...) Avem motive de optimism. Tânăra generaţie doreşte să fie mai aproape de mediul înconjurător”, a declarat Iohannis. 

Klaus Iohannis la Scoala nr 11 din Buzau FOTO Presidency

Totodată, preşedintele ţării a fost întrebat cum ar putea creşte România gradul de colectare selectivă, dar şi rata de reciclare. „Este o ecuaţie foarte complicată fiindcă mulţi cetăţeni nu ştiu ce înseamnă, nu sunt obişnuiţi şi este nevoie de foarte multă muncă de lămurire. O chestiune pe care am discutat-o şi cu domnul primar, este o problemă peste tot în România, dar vom reuşi să-i convingem pe oameni. Partea a doua este poate la fel de complicată fiindcă, dacă se colectează selectiv, o bună parte din ce s-a colectat trebuie să fie folosit mai departe ca să ajungem la ce se numeşte o economie circulară, adică deşeurile să reintre într-un circuit economic profitabil până la urmă”, a afirmat Iohannis, precizând că, în prezent, industria de reciclare nu este pusă la punct. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite