Hellvig: Ziua Națională mă găsește reîntors la semnificațiile personale ale sărbătorii. Pot avea propria mea cocardă, propria mea idee despre România

0
Publicat:

Eduard Hellvig, fost director al SRI și fost secretar general al PNL, susține că anul acesta de Ziua Națională a României a stat departe de „festivitățile oficiale în care toți invitații primesc cocarde tricolore identice”, însă a putut să sărbătorească într-un alt mod, alături de familie.

Eduard Hellvig, fost șef al SRI și ex-secretar general al PNL FOTO Mediafax
Eduard Hellvig, fost șef al SRI și ex-secretar general al PNL FOTO Mediafax

În altarul oricărei biserici din Transilvania sau de oriunde de pe cuprinsul țării, un drapel românesc cât de mic străjuie între icoane. În altarul personal ce mi-a fost casa părintească, am deschis ochii în fiecare dimineață lângă cartea de rugăciuni de pe măsuță alături de micul steag tricolor. Ani de-a rândul, acestea mi-au fost primele imagini ale dimineții și cele din urmă înainte de culcare”, a scris Eduard Hellvig pe platforma X.

Sărbătoarea națională de anul acesta mă găsește după multă vreme departe de festivitățile oficiale în care toți invitații primesc cocarde tricolore identice. La 1 decembrie 2023 pot avea propria mea cocardă, propria mea idee despre România”, a completat fostul director SRI și ex-secretar general al PNL.

Anul acesta, Ziua Națională mă găsește reîntors la semnificațiile personale ale sărbătorii - tradiții, familie, prieteni de suflet. Anul acesta este despre semnificațiile mereu în evoluție ale României personale și despre datoria pe care o avem încă față de țară. Anul acesta este din nou despre măsuța cu tricolorul și cartea de rugăciuni”, mai arată Hellvig.

Văzut ca posibilă deschidere de liste de PNL

Eduard Hellvig este luat în vedere de PNL pentru un loc la europarlamentare și ca potențial candidat pentru a deschide lista. O decizie ar urma să fie luată în următoarele săptămâni, când liberalii vor trebui să-și definitiveze lista pentru Parlamentul European. De altfel, Hellvig nu e singura variantă. O altă variantă pentru a fi deschidere de listă, mult mai la îndemână, e Rareș Bogdan, șef al delegației PPE la Bruxelles, cel care a fost primul și în 2019 pe lista PNL. Nu în ultimul rând, în vedere e luat și Emil Boc, un lider care se bucură de notorietate și încredere foarte mari, dar în cazul căruia sunt șanse mici să intre în cursa pentru europarlamentare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite