Gigi Becali: „Dacă eu sunt un simbol, atunci procurorul acuză tot poporul care m-a votat“
0George Becali a vorbit, luni seară, în faţa completului de cinci judecători de la ICCJ, a prezentat o serie de diplome ce i-au fost date de-a lungul timpului şi a arătat că dacă el este un simbol, atunci procurorul trebuie să acuze „tot poporul“ care l-a votat pentru a ajunge demnitar al statului.
Becali s-a prezentat luni seară la sediul instanţei supreme, după ce a aflat de la avocatul său că procurorii cer o pedeapsă de peste 11 ani de închisoare în cazul său în dosarul privind sechestrarea de persoane. Parlamentarul a venit la instanţa supremă cu o serie de diplome primite de-a lungul timpului şi a făcut o declaraţie în faţa completului de cinci judecători atunci când i s-a acordat dreptul la ultimul cuvânt.
Gigi Becali le-a arătat judecătorilor, încă o datã, modul în care s-au derulat toate acţiunile premergătoare şi ulterioare aducerii presupuşilor hoţi ai limuzinei sale la barul din Pipera.
„În acea seară, nu ştiu cine m-a pus, ori Dumnezeu, ori diavolul, poate a vrut Dumnezeu să-mi dea o palmă pentru păcatele pe care le am. Am fost la bar să stau cu băieţii. Când am ieşit, afară nu e maşina. Intru la loc în bar, râd. Nu era o problemă pentru mine o maşină de 100 de mii de dolari. Băieţii din bar, că dacă nu găsim maşina or să vină hoţii să mai fure“, a povestit Becali.
Acesta a mai arătat că, la acel moment, cunoştinţele sale au dat mai multe telefoane şi i-au localizat pe hoţi. Becali a spus că a mai aflat că hoţii cereau 20 de mii de euro pentru a-i returna maşina, iar el era dispus să dea doar şapte mii. „Le-am zis băieţilor (gărzilor de corp - n.r.): «luaţi şapte mii de aici şi aduceţi maşina». Nu ştiu de ce şi nici nu mai vreau să fac anchetă, dar cred că s-a ştiut că trimit şapte mii de euro. Hoţii ştiau că sunt şapte mii, nu ştiu, cred că cineva a vorbit (...) Primesc un telefon că nu s-au vrut cei şapte mii de euro, că i-au fugărit, că i-au urmărit", a mai arătat Becali.
Gigi Becali a admis că unul dintre presupuşii hoţi era lovit, dar a menţionat că la bar au avut parte de cea mai umană trataţie, în sensul că i-a servit cu băutură, le-a spus tuturor din bar să înceteze cu injuriile şi agresiunile la adresa lor, iar la plecare le-a dat bani pentru taxi.
Întrebat de către judecători de ce la momentul tratativelor privind suma de răscumpãrare a maşinii nu au optat sã apeleze la Poliţie pentru rezolvarea acestei chestiuni judiciare, aşa cum era legal, Becali a spus: „Păi cum, doamna judecător, e Colentina, Tunari, Pipera...Spuneau apoi: «uite Becali, a dat în primire, le-a dus la puşcărie»“.
Becali a mai spus că „a fost o chestie de omenie“ să nu trimită oamenii la puşcărie. „Am greşit eu, recunosc, doamna judecător. Vina mea este că am fost milostiv. Cum să fii arestat pentru cã eşti milostiv?“, a mai arătat el, în sala de judecată.
În continuare, Gigi Becali le-a prezentat judecătorilor o serie de diplome şi distincţii primite de-a lungul timpului, printre acestea numărându-se „Crucea Moldava“, cea „De ctitor şi binefăcător“, diploma prin care a luat locul întâi pe ţară pentru creştinism, o alta pentru ajutor acordat Bisericii şi una pentru ajutarea Schitului de la Muntele Athos.
În final, Becali a arătat că el, de vreme ce a fost ales de români într-o funcţie de demnitate publică a statului, reprezintă un simbol. „Dacă eu sunt un simbol, atunci înseamnă că procurorul acuză tot poporul care m-a votat. Eu mă simt terorizat de statul român, de procuror. Nu vreau altceva decât să faceţi dreptate şi să aflaţi adevărul“, a mai arătat Becali.