George Simion, după anularea deciziei CCR: „Eu susțin revenirea la democrație. TURUL2ÎNAPOI!”
0Curtea de Apel Ploiești a anulat decizia Curții Constituționale prin care alegerile prezidențiale din 2024 fuseseră invalidate. George Simion salută decizia și cere revenirea la turul doi al alegerilor.

George Simion, președintele AUR și candidat la alegerile prezidențiale a reacționat joi, 24 aprilie, la hotărârea Curții de Apel Ploiești, care a decis anularea unei decizii a Curții Constituționale (CCR) privind anularea alegerilor prezidențiale din 2024. „Eu susțin revenirea la democrație, la ordinea constituțională și domnia legii: acestea toate înseamnă TURUL2ÎNAPOI!” a scris liderul AUR pe Facebook.
Curtea de Apel Ploiești a hotărât joi, 24 aprilie, să suspende executarea și să anuleze Hotărârea nr. 32 din 6 decembrie 2024, prin care CCR anulase alegerile prezidențiale din anul anterior. Decizia poate fi atacată în termen de cinci zile de la pronunțare, iar apelul va fi judecat de Înalta Curte de Casație și Justiție, care a respins definitiv, pe 17 ianuarie, cererea lui Călin Georgescu pentru reluarea turului 2 al alegerilor.
În urma deciziei, o avocată a declarat pentru Hotnews că hotărârea Curții de Apel Ploiești este „o aberație”, explicând că „nu poți să suspenzi o decizie care și-a produs deja efectele, iar hotărârea CCR nu este act administrativ și, pe cale de consecință, nu putea fi atacată în contencios administrativ (n.r. – secția de la Curtea de Apel Ploiești unde a fost luată decizia)”.
Contestația a fost depusă de o persoană fizică, Gheorghiță Popescu, conform informațiilor de pe portalul instanțelor. Judecătoarea care a făcut parte din completul de judecată a declarat pentru HotNews că s-a solicitat explicit anularea hotărârii CCR, iar instanța a admis atât cererea de suspendare, cât și pe cea de anulare.
Decizia inițială a CCR din 6 decembrie 2024 s-a bazat pe documente clasificate, desecretizate de CSAT și provenite de la SRI, SIE, MAI și STS. În respectivele rapoarte, SRI indica o operațiune bine organizată în favoarea lui Călin Georgescu, „cu modul de operare al unui actor statal”.