Cozmin Guşă, despre Traian Băsescu: Un politician zero-barat, urmaşul Elenei Udrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consultantul politic Cozmin Guşă a avut o reacţie foarte dură faţă de discursul ţinut de Traian Băsescu, sâmbătă, în faţa delegaţilor PMP, catalogându-l pe fostul şef de stat, într-o intervenţie kla Realitatea TV, drept un „zero barat“ în materie de politică.

„Scopul lui Traian Băsescu era clar de mult, dar, pentru că am urmărit acest discurs-fluviu, sincer l-am urmărit ca pe un spectacol de divertisment. Urmărindu-l degajat, mi-am adus aminte de anumite momente din copilăria mea, undeva într-un sat din judeţul Alba, unde femeile tinere sau bătrâne se adunau şi discutau despre bărbaţi. Şi fiind copil şi orăşan, mă lăsau să asist. Şi atunci când voiau să bagatelizeze foarte mult vreun fecior din sat, care mai făcea curte câte uneia dar nu se ajungea la căsătorie, femeile foloseau o expresie pentru acei feciori: buni de gură, rău de... Şi aşa îl bagatelizau în sensul în care omul voia, vorbea mereu, dar când să ajungă la fapte, la acţiune, nu se reuşea niciodată.

   

Cam aşa e şi cu Traian Băsescu şi cu faţa numită România Mea, România lui, România de care şi-a bătut joc. Aşa a făcut şi Băsescu cu România, a fost bun de gură şi rău de... în a face ceva cu adevărat. Acum, trecând la mesajul lui, după cum vedem, avem aplauze. Deci prima parte, cu spectacolul public, este asigurată, în afară faptului că are o sală de aplaudaci, de profitori ai partidelor“, a afirmat Guşă.

Cozmin Guşă l-a catalogat pe Traian Băsescu drept un politician „zero-barat“, care nu a realizat mai nimic în viaţa sa politică de până acum.

„Dar, vreau să pun şi eu o etichetă, nu sunt atât de bun la pus etichete, apropo de preluatul tuturor, dar asta cred că este eficientă. Dacă îţi spuneam că este spectaculos public şi ia aplauze, că este sau nu înconjurat de blonde, din punct de vedere politic, Traian Băsescu este penibil. Este practic politicianul zero-barat. În discursul său, pe care-l comentez acum exeplificând cu zero-barat, ne-a vorbit de faptul că a fost ministrul Transporturilor atâtea mandate. N-a făcut nimic şi astăzi infrastructura României este calamitate, deci în mod sigur şi el, alături de ceilalţi, este zero-barat la capitolul transporturi.

Ne-a spus apoi că a fost primarul Bucureştiului, ales şi reales. Alături de ceilalţi primari, dar mai ales el, la cum arată astăzi Bucureştiul şi la cât de greu ne descurcăm, la cât de mari sunt costurile, la cât de scumpă e încălzirea şi la cum sunt blocajele în circulaţie, este evident că şi la capitolul Bucureşti, Băsescu este zero-barat.

Dacă ne referim la mandatele lui de politician la vârf şi de preşedinte de partid, respectiv preşedinte al României, atunci putem să le luăm în felul următor: La capitolul PD înghiţit de PNL, Băsescu este zero-barat, pentru că partidul condus de el şi dus în atâtea victorii nu a rezistat cu identitatea sa după ce a plecat el de acolo şi s-a topit în alt partid. Deci, influenţa lui Băsescu, din punct de vedere simbolic, a fost zero-barat.

Dacă ne referim la reforma politică per ansamblu din ultimii 10 ani aşa cum ar fi trebuit să o dirijeze un preşedinte al României care tot se sperie că-i atacăm mandatul în analiză, ne dăm seama, uitându-ne cum arată România politică astăzi, că sub mandatul său, România politică a fost calamitate. Dacă înainte de Băsescu existau şi politicieni corupţi şi politicieni inteligenţi, nu ştim care era proporţia, astăzi, după mandatele lui Traian Băsescu, nu mai există decât politicieni corupţi. Deci, şi în materie de reformă politică, cu al său vot uninominal pe care acum îl regretă tardiv, Traian Băsescu este zero-barat", a mai spus acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite