Băsescu: Am primit multe invitaţii să fiu doctor. Am refuzat. Unul ajunge profesor cu doctorat plagiat, după care ia toţi generalii şi îi face doctori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a declarat, sâmbătă,  la Congresul Partidului Mişcarea Populară, redenumită Mişcarea Populară, că o mare parte a doctoratelor sunt plagiate, fostul şef de stat sprecizând că în cariera sa a primit multe invitaţii să aibă titul de doctor, dar a refuzat deoarece este mândru de titlul său, de căpitan de cursă lungă, pe care nu l-ar da pe unul de doctor care a plagiat.

În momentul în care a ajuns în cursul discursului la tema sistemului de învăţîmânt Băsescu a lansat un atac direct la adresa celor care şi-au luat titlul de doctor, cu toate că nu-l merită, în condiţiile în care lucrăriile de doctorat sunt plagiate 

„Învăţământul universitar a fost compromis de valul de doctorate. Doctoratele înseamnă să aduci la fiecare teză de dcoctorat o gândire proprie, la noi se pare că mare parte a doctoratelor sunt plagiate. Asta explică de ce universităţile merg foarte greu către acea cercetarea aplicată care să se distribuie în economie, pentru că se adună tot felul de cumetri şi cumetrii. Unul ajunge profesr cu doctorat plagiat, după care ia toţi generalii şi îi face doctori“, le-a spus Băsescu delegaţilor de la Congres. 

De asemenea, fostul şef de stat a subliniat că furtul intelectual este „o ticăloşie“ şi că a primit multe invitaţii să primească titlul de doctor, dar a refuzat, fiind mulţumit de titlul său de căpitan de cursă lungă.

„Din acest punct de vedere, noi trebuie să respingem categoric furtul intelectual, este o ticăloşie. Mărturisesc că în cariera mea am primit multe invitaţii să mă fac doctor, am găsit şi mulţi îndrumători, dar am spus că cel mai mândru sunt de titlul meu de căpitan de cursă lungă pe care nu l-aş da pe niciunul care are titul de doctor plagiat“, a adăugat Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite