Ciolacu: Prezenţa PSD la guvernare reprezintă o garanţie că seniorii României nu vor fi uitaţi

0
Publicat:

Șeful social-democraților a subliniat că prezenţa PSD la guvernare reprezintă o garanţie că seniorii României nu vor fi uitaţi şi că interesele lor vor fi corect reprezentate. 

Cioolacu susține că prezența PSD în Guvern este garanția intereselor vârstnicilor FOTO Mediafax
Cioolacu susține că prezența PSD în Guvern este garanția intereselor vârstnicilor FOTO Mediafax

PSD are o legătură puternică cu seniorii României. Și tocmai de aceea, protejarea lor în fața crizelor multiple pe care le traversăm a reprezentat unul dintre cele mai puternice argumente pentru intrarea PSD la guvernare. Fiecare pachet de măsuri promovat de PSD a conținut măsuri dedicate acestei categorii, pe lângă programele de susținere a economiei naționale și de protejare a locurilor de muncă”, a psus șeful PSD, cu ocazia Zilei Internaționale a Vărstnicilor. 

Liderul social-democrat a subliniat că „traversăm o perioadă grea”, susținând însă că „prezența PSD la guvernare reprezintă o garanție că seniorii României nu vor fi uitați și că interesele lor vor fi corect reprezentate în continuare în actul de guvernare”. 

Vârstnicii reprezintă o valoare a societății care poate contribui semnificativ la procesul de dezvoltare”. Asta subliniază Rezoluția ONU prin care data de 1 Octombrie a fost desemnată ca Zi Internațională a Persoanelor Vârstnice”, a mai transmis Ciolacu. 

Marcel Ciolacu a mai explicat că, „dacă generațiile tinere au meritul de a promova schimbarea și progresul societății, generația seniorilor are cu certitudine rolul de a conserva și de a perpetua valorile fundamentale ale unei națiuni, adică cele mai importante repere sociale și morale ale noastre. Cele două categorii nu se concurează, ci se completează”. 

Sistemul de pensii, în atenția liderilor guvernamentali

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Vărstniclor, premierul Nicolae Ciucă a subliniat că obiectivele liderilor guvernamentali sunt îndreptate către readucerea echilibrul necesar în sistemul de pensii, pentru ca trecerea în sistemul de pensii să nu mai însemne „o scădere abruptă a nivelului de trai”.   

„Vom aborda în același mod responsabil orice decizie pe care o vom lua și de acum înainte, inclusiv măsurile care îi vizează pe vârstnici, în funcție de resursele și prognozele bugetare, pentru a-i proteja pe români în această perioadă dificilă și pentru a proteja în același timp și economia”, a mai spus premierul.   

Cu cât ar putea crește pensiile 

Mai mulți lideri importanți din partide au dat startul promisiunilor privind procentul cu care vor crește pensiile în ultima perioadă, fiind avansate procente tot mai mari. Singurul care a rămas rezervat e premierul, în așteptarea tuturor datelor privind bugetul pe 2023. 

  „În momentul de faţă, avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10% la 15%, la 11%”, a declarat Nicolae Ciucă într-un interviu.   

Cel care a plusat cel mai mult procentul este Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene din partea USR, care a negociat PNRR. USR-istul a explicat într-un mesaj pe Facebook faptul că Guvernul poate mări pensiile și cu 27%, dacă vrea. Și PMP, formațiune care nici măcar nu este reprezentată parlamentar, a avansat cifra de 25% pentru mărirea pensiilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite