Bani pentru satele românești. Negrescu: Comisia pentru petiţii din PE a declarat admisibilă petiţia pentru nevoile mediului rural din România

0
Publicat:

Europarlamentarul Victor Negrescu anunţă că petiţia pe care a iniţiat-o împreună cu PSD şi PES activists România, prin care se solicită o mai mare atenţie şi susţinere din partea UE pentru nevoile mediului rural din România, a fost declarată admisibilă.

Europarlamentarul Victor Negrescu FOTO Arhivă V.Negrescu
Europarlamentarul Victor Negrescu FOTO Arhivă V.Negrescu

Petiţia noastră pentru fermierii români şi satele româneşti, Sate Româneşti Cu Bani Europeni, a fost aprobată de Parlamentul European. Comisia pentru petiţii din legislativul european a declarat admisibilă petiţia pe care am iniţiat-o împreună cu Partidul Social Democrat şi PES activists România, prin care se solicită o mai mare atenţie şi susţinere din partea Uniunii Europene pentru nevoile mediului rural din România", anunţă europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

Ca urmare a petiţie, Parlamentul European a solicitat Comisiei Europene să efectueze o investigaţie preliminară pe această temă şi a transmis-o spre analiză Comisiilor pentru Bugete (BUDG) şi pentru Agricultură şi dezvoltare rurală (AGRI) din Parlamentul European.

Vreau să subliniez faptul că petiţia #SateRomâneştiCuBaniEuropeni a fost semnată de sute de antreprenori, fermieri, decidenţi şi personalităţi din mediul rural din toată ţara. Aceasta atrage atenţia asupra provocărilor pe care le întâmpină satele româneşti, nevoilor europene de finanţare pentru fermieri şi comunităţile rurale şi necesităţii de a elabora o strategie europeană pentru sprijinirea şi revigorarea mediului rural. Le mulţumim tuturor celor care au susţinut iniţiativa noastră. Mediul rural merită mai multă implicare şi atenţie la nivel european şi mă bucur că prin demersul nostru tragem un semnal de alarmă important!", afirmă Negrescu.

Sorijin pentru zonele de frontieră ale UE

În urmă cu câteva săptămâni, Victor Negrescu (PSD) a cerut, în plenul legislativului european, măsuri comune la nivel european, precum și fonduri europene pentru protejarea frontierelor și pentru asistarea comunităților din zonele de frontieră ca urmare a incidentelor produse de dronele rusești.

Zilele trecute au fost descoperite, pe malul românesc al Dunării, părți din drone folosite de armata rusă în atacurile care vizează distrugerea infrastructurii portuare a Ucrainei. Situația reclamă atenția autorităților europene, care trebuie să aibă o reacție comună și clară pe acest subiectUniunea Europeană trebuie să fie fermă în a-și exprima solidaritatea față de România și protejarea frontierelor noastre comune europene. De aceea, am solicitat, în bugetul european pentru anul viitor, fonduri suplimentare pentru protejarea frontierelor noastre externe și pentru asistarea populației terorizate de atacurile ruse realizate chiar la câțiva metri de casele lor", a declarat eurodeputatul Victor Negrescu, responsabilul grupului social-democrat pentru bugetul european.

Reprezentantul României în Parlamentul European a explicat că Uniunea Europeană trebuie să respecte tratatele și să protejeze comunitățile de frontieră. „Multe persoane se gândesc să părăsească zona, în timp ce afacerile lor sunt afectate și activitățile turistice stagnează. Europa trebuie să evite depopularea comunităților de frontieră, esențiale în asistența oferită Ucrainei și în viitorul proces de reconstrucție. Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită să aplice tratatele europene și să acționeze prin măsuri concrete pentru protejarea tuturor cetățenilor europeni" a atras atenția vicepreședintele PES și PSD, europarlamentarul Victor Negrescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite