Aurescu: Facem apel la calm. E important să nu facem speculații privind rachetele prăbușite în Polonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a explicat că în cazul rachetelor prăbușite în Polonia, care au rezultat cu decesul a doi cetățeni, trebuie înlăturate orice fel de speculații până avem exact rezultatele discuțiilor. 

Șeful diplomației române a subliniat că e important să nu facem speculații FOTO Arhivă
Șeful diplomației române a subliniat că e important să nu facem speculații FOTO Arhivă

„Am luat notă de declarațiile președintelui Biden și Duda, facem apel la calm și examinăm toate circumstanțele. Nu facem speculații, orice fel de ipoteze trebuie să fie puse deoparte până avem exact rezultatele discuțiilor”, a declarat ministrul Bogdan Aurescu cu privire la situația din Polonia.

Aurescu a subliniat că „este foarte important ca toate circumstanțele să fie elucidate, să aflăm cauzele acestui accident, chiar în acest moment continuă reuniunea Cons Nord-Atlantic”. 

Șeful diplomației române a mai explicat că în prezent se poartă discuții și „este prematur să ne pronunțăm cu privire la cauze și măsurile decise de NATO”.

„Aceste atacuri asupra infrastructurii civile trebuie să înceteze”

„Așa cum președintele României și prim-ministrul au arătat, România e pe deplin solidară cu Polonia și ne exprimăm condoleanțele pentru cele două victime omenești”, a mai arăptat Aurescu. 

Șeful diplomației române a subliniat că „e important să nu facem speculații și să aflăm cauzele incidentului”, arătând că „situația de securitate agravată de războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei și aceste atacuri asupra infrastructurii civile trebuie să înceteze”.

Totodată, ministrul și-a exprimat convingerea că „Ucraina va reuși să continue efortul de a face față cu eficiență agresiunii ruse”. 

Bogdan Aurescu a mai arătat că România este în contact cu partenerul strategic polonez, arătând că la finalul reuniunii Consiliului Nord-Atlantic vor fi anunțate rezultatele discuțiilor cu privire la incident.

Rachete prăbușite în Polonia 

  NATO organizează miercuri o reuniune de urgență pentru a discuta despre atacul cu rachete din estul Poloniei, în apropiere de granița cu Ucraina, care a provocat marți moartea a două persoane. 

Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că este puţin probabil ca racheta care a lovit Polonia să fi fost lansată din Rusia, spunând că Washingtonul şi aliaţii săi vor să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat înainte de a decide o reacţie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite