Alina Gorghiu: Îmi e dificil să fac diferență între USR și AUR. E același strigăt isteric

0
Publicat:

Alina Gorghiu, vicepreședintă a PNL, e de părere că USR și AUR au ajuns să aibă același mesaj. Șefa interimară a Senatului susține că regretă susținerea lui Cioloș ca premier în 2015.

Alina Gorghiu pune semnul egal între USR și AUR FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Alina Gorghiu pune semnul egal între USR și AUR FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Eu, la nivel de filială, am majoritate alături de USR. La nivel de Pitești, la nivel de Câmpulung. Există o majoritate, complicată de altfel. Nu mai știu cine e USR-ul de astăzi: sunt oamenii de lângă Cioloș, sunt oamenii de lângă Drulă. sunt oamenii de lângă Nicușor Dan. USR e un partid care s-a surpat în interior în ultimele luni, care a dat afară foarte mulți oameni de calitate. A ajuns o gașcă de prieteni”, a declarat Alina Gorghiu, într-un interviu pentru Prima TV.

Președinta intermară a Senatului a punctat faptul că USR are un mesaj isteric, asemănător cu AUR. „Dacă eu închid ochii și dumneavoastră îmi citați un mesaj, îmi va fi dificil să fac diferența între USR și AUR. E același strigăt isteric”, a subliniat Gorghiu.

Regret pentru susținerea lui Cioloș

Reprezentanta PNL a explicat faptul că în momentul în care era șefă de partid a crezut că e o formațiune cu care se poate colabora. „Cred că nu e partid care să îi crediteze mai mult pe cei de la USR decât PNL. Vorbiți cu omul care era cu Vasile Blaga la conducerea PNL, când l-am propus pe Dacian Cioloș premier”.

Întrebată dacă regretă acum susținerea lui Cioloș ca premier, Gorghiu a precizat scurt: „Sigur! Dar istoria e acum contrafactuală”. „Politic au fost costuri masive și pentru PNL, și pentru mine, personal. Nu e un episod de care să îmi amintesc cu plăcere”.

În urma alegerilor parlamentare din 2016, PNL a ajuns la 20%, decontând pentru faptul că a susținut, pe față, Guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloș. De altfel, Cioloș a fost revendicat la acea vreme atât de PNL, cât și de USR. Actualul eurodeputat a participat la un singur eveniment de campanie, deși PNL se baza că va fi mai activ în campania electorală. Ulterior, au început delimitările de fostul premier, rămânând imaginea că a „trădat” PNL, deși l-a susținut pentru Palatul Victoria.

Zestrea USR, din ce în ce mai săracă

Vinerea trecută, un nou parlamentar și-a dat demisia. Gheorghe Mîndruță este al treilea senator care părăsește USR după Dragoș Popescu și Cosmin Poteraș. Așadar, este a treia demisie din USR la Senat în doar trei luni. Situația este și mai proastă la Camera Deputaților, acolo unde USR a pierdut nu mai puțin de opt oameni (șapte sunt deja trecuți drept neafiliați, iar a opta persoană va fi consemnată de ca demisionară la începutul lunii septembrie). La Cameră grupul parlamentar a ajuns la 45 de membri, în timp ce la Senat a ajuns la 22 de aleși.

O problemă este faptul că neavând minimul de 50 de deputați sau 25 de senatori, USR nu mai poate depune singur sesizări la Curtea Constituțională. De asemenea, din cauza degringoladei Opoziției, formațiunile nu au putut în sesiunea parlamentară precedentă să depună o moțiune de cenzură.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri