Alegătorii vor vota doar cu buletinul la parlamentarele din decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii cu drept de vot nu vor putea folosi nici la alegerile din acest an cărţile de alegător  FOTO: Mediafax
Românii cu drept de vot nu vor putea folosi nici la alegerile din acest an cărţile de alegător  FOTO: Mediafax

Cetăţenii români vor vota la alegerile parlamentare de pe 9 decembrie doar cu cartea de identitate.  Guvernul a amânat termenele de aplicare a legii privind cărtile de alegător şi registrul electoral, a anunţat, sâmbătă, purtatorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, citat de Mediafax.

"S-au prorogat termenele de aplicare a dispoziţiilor legale privind cărţile de alegător şi registrul electoral din cauza faptului că până în prezent nu tuturor cetăţenilor români cu drept de vot le-au fost eliberate cărţi de alegător şi, din cauza subfinanţării, registrul electoral nu e operaţional", a precizat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu.

Guvernul a stabilit că prezenţa la vot la alegerile parlamentare din 2012 se va certifica prin aplicarea pe actul de identitate a ştampilei cu menţiunea "VOTAT" şi data scrutinului sau a unui timbru autocolant cu menţiunea "VOTAT" şi data scrutinului.

Executivul a aprobat şi modelul timbrului autocolant, precum şi condiţiile de tipărire şi de utilizare a acestuia la alegeri, modelele pentru copia de pe lista electorală permanentă, lista electorală suplimentară, extrasul de pe copia listei electorale permanente sau a listei suplimentare şi ale altor tipizate ce vor fi folosite la scrutin.

Au mai fost aprobate modelul buletinelor de vot şi modelele ştampilelor ce vor fi folosite la alegerile parlamentare din decembrie 2012.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite