Autorităţile din Malaezia au interzis o conferinţă despre sexul cu roboţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia din Malaezia, ţară profund religioasă, au interzis desfăşurarea celei de-a doua Conferinţe despre Dragiste şi Sex cu Roboţi.

Conferinţa fusese pusă la cale de David Levy, autorul cărţii „Dragoste şi sex cu roboţi”, specializat în software legat de roboţi, şi de profesorului Adrian David Cheok, specializat în componentele care vor fi folosite în roboţii de mâine, relatează Gizmodo.

„Dezvolt componente care vor fi folosite în roboţii care vor deveni prietenii, iubiţii şi partenerii noştri sexuali”, a declarat Cheok. La rândul său, Levi spune în cartea sa că relaţiile sexuale cu roboţi vor fi normale până în anul 2050.

Cei doi îşi imaginează o lume de companioni robotici şi erau entuziaşti să discute problemele pe care le ridică această arie. Prima lor conferinţă, desfăşurată în Portugalia, a reunit circa 40 de participanţi care au prezentat lucrări pe tema relaţiilor dintre oameni şi roboţii umanoizi.

Ceok şi Levy erau interesaţi, totdată, de o conferinţă despre tehnologie, care avea loc în Malaezia, aşa că au plănuit să îşi organizeze tot acolo şi propria conferinţă. Autorităţile din această ţară nu au fost, însă, de acord.

„Mulţi oameni au citit titlul fără să citească ce conţine de fapt site-ul nostru şi să se convingă că este o discuţie academică. Ei au crezut că lumea va face sex cu roboţi aici”, spune Cheok.

„Scopul este să prezentăm ultimele cercetări şi să discutăm etica şi filozofia acestor lucruri pe viitor”, a mai declarat el.

Inspectorul General al Poliţiei, Khalid Abu Bakar, a declarat, însă, conferinţa ilegală.

„Nu este nimic ştiinţific în legătură cu sexul cu roboţi. În Malaezia este o infracţiune să faci sex anal, cu atât mai mult să faci sex cu roboţi”, a declarat şeful poliţiei la o conferinţă de presă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite