VIDEO Maradona, golul care l-a făcut nemuritor: Ce a spus comentatorul, în timp ce plângea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maradona

Diego Armando Maradona a adunat 34 de reuşite pentru Argentina, în 91 de selecţii, însă cel mai special moment din toată cariera sa internaţională rămâne cel în care a făcut o cursă magică pe gazonul de pe „Estadio Azteca“, din Mexico City.

Diego Maradona ne-a părăsit! De acum, ne vom delecta doar cu golurile sale magnifice şi cu înregistrarea fazelor în care încânta tribunele. Maradona a fost atât de mare, încât era în stare să facă şi dintr-o încălzire dinainte de meci un spectatol cum, astăzi, cu siguranţă, nu se vede pe niciun stadion din lume!

Pe 19 aprilie 1989, „El Pibe D'Oro“ a „vrăjit“, pur şi simplu, spectatorii de pe „Olympiastadion“ din Munchen, cu mişcările sale pe versurile melodiei „Live is Life“, înainte de returul semifinalei din Cupa UEFA, Bayern - Napoli, scor 2-2. În tur, italienii câştigaseră cu 2-0 acasă, iar după returul de la Munchen au şi câştigat trofeul, în finala cu Stuttgart.

Cea mai memorabilă fază din acea ediţie a Cupei UEFA a fost însă dansul lui Maradona, după cum se poate vedea mai jos:

Iar dacă Diego era în stare de aşa ceva la o simplă încălzire, nu e de mirare că ne-a lăsat moştenire, probabil, şi cel mai frumos gol din istoria fotbalului. La 22 iunie 1986, în sferturile Mondialului găzduit de Mexic, Maradona a învins Anglia (2-1), aproape de unul singur!

Maradona

Mai întâi, a marcat cu un henţ (51), faza fiind catalogată drept „mâna lui Dumnezeu“, pentru ca apoi să înşire toată echipa Angliei şi să puncteze pentru 2-0 (55). Acest al doilea gol a fost însoţit de comentariul memorabil al jurnalistului uruguayan, Victor Hugo Morales. Emoţionat de minunea la care tocmai asistase, Morales a început să plângă, pur şi simplu, în timp ce relata ce a reuşit Maradona:

*Din nou Maradona! Geniu! Geniu! Geniu! Goooooool... Goooooool... Îmi vine să plâng, iertaţi-mă. Maradona şi cavalcada sa de neuitat, cea mai frumoasă din toate timpurile. Zmeu zburător cosmic! Dar de pe ce planetă vii, pentru a lăsa pe drum atâţia englezi. Pentru ca ţara să devină un pumn strâns, clamând gloria Argentinei! Argentina 2 - Anglia 0. Diegol, Diegol, Diego Armando Maradona!

VEZI GOLUL MAGNIFIC, ÎNSCRIS DE MARADONA ŞI COMENTARIUL CARE L-A ÎNSOŢIT

Sfâşiat de durere, la aflarea morţii lui Maradona

Jurnaliştii de la „La Nacion“ au luat legătura, aseară, cu Victor Hugo Morales, pentru a-i cere părerea despre dispariţia lui Maradona. 

Pe lângă faptul că a comentat golul fabulos, înscris de fostul internaţional argentinian la CM 1986, Morales (foto, dreapta, jos) era şi în relaţii bune cu Diego.

„Doar dacă ai o inimă din piatră, nu simţi acum o durere uriaşă, ca în momentul în care cineva foarte drag te părăseşte. Sunt mişcat profund. Diego şi-a găsit liniştea, în sfârşit. Şi acum i se va întâmpla ceea ce şi-a dorit enorm, cât timp era în viaţă: să-şi reîntâlnească părinţii“, a spus Victor Hugo Morales, care a mărturisit că i-au dat lacrimile, în momentul în care a aflat de decesul lui Maradona.

Morales
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite