VIDEO Sfaturile lui Cahill pentru Halep în meciul cu Pliskova, lecţii de tenis şi de viaţă. Cum a certat-o la ultima intervenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
simona si darren cahill

Simona Halep a fost elimonată de la Turneul Campioanelor, după ce a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-0, 2-6, 6-4, de jucătoarea cehă Karolina Pliskova, în ultima etapă a Grupei Violet.

În timpul meciului, Darren Cahill a venit de trei ori să discute Simona Halep, intervenţiile australinaului, stenografiate de digisport.ro, fiind pline de sfaturi tehnice şi de încurajări care să îi ridice moralul româncei. 

Prima venire a lui Cahill a avut loc după terminarea primului set, pierdut de Simona cu 6-0, şi a cuprins doar  sfaturi tehnice. "Hai să ne resetăm şi să o luăm de la capăt. Ai lovit totul prea plat, totul se rezumă la forehand. Deci, în primul rând, la serviciu, loveşte pe trei sferturi, ai pregătit asta tot timpul, îţi vine mingea sus pe backhand, foloseşte asta mult! Acela este momentul când al doilea serviciu foloseşte forehand-ul se duce direct pe forehand. Vom încerca să folosim treaba asta la fiecare prim serviciu.

Ţine mingea sus la backhand! Ştii că atunci când returnează cu backhand-ul, îi place să o facă cu forehand-ul. De aceea te-a acoperit pe serviciul tău. Mai întâi, pe serviciul tău, concentrează-te bine să faci prima punctul, dar nu te grăbi. După fiecare punct, întoarce-te, cere mingi, dar acordă-ţi mai mult timp, totul e prea rapid.

Şi înţeapă puţin mai mult cu forehandul. Deci aici e terenul ei, e totul prea plat. Aşa că trebuie să te dai puţin în spate ca să poţi să pune mai mult spin chiar la returnarea serviciului. Nicio problemă. Poţi să revii după aceea. Poţi să vii în faţă după aceea. Atunci e momentul când trebuie să pui puţin greutatea pe piciorul din spate, iar apoi să revii.

Stai în spate, acordă-ţi mai mult timp, mai ales pe al doilea serviciu, pentru a-ţi pregăti forehandul şi începe punctul de acolo. Pune mai multă culoare cu forehandul"

Rezultatul? Simona a pus în ractică sfaturile şi a câştigat setul 2 cu 6-2.

A doua discutţie dintre Halep şi Cahill s-a produs la finalul celui de al doilea set, moment în care românca juca excelent, iar discursul australianului a fost împănat nu doar cu sfaturi tehnice, ci şi cu felicitări. "Joci foarte bine, sunt foarte mândru de tine", au vorbele de final ale australianului.

Cahill a ales pentru cea de a treia intervenţie, la 2-3 în setul decisiv, când Simona îşi pierduse iar direcţia, un ton mult mai dur. "Simona, Simo, uită-te la mine! În ultimele trei game-uri ai fost făcută de ruşine pe teren. Haide! Nu poţi să câştigi acest meci dacă joci cum ai făcut-o în ultimele trei game-uri!

Trebuie să intri în meci. Concentrează-te pe teren. Nu ai avut niciun motiv să pierzi cum ai făcut-o aici. Pierzi energie, pierzi adâncime în lovituri. Ai vreo şansă să te regăseşti în acest set? Uită de scor! Cum o să închei acest meci? Poţi să-l termini cu energie şi cu plină concentrare sau poţi.

Poţi să-l termini cu energie şi cu plină concentrare sau poţi să continui aşa cum ai făcut-o în ultimele e game-uri şi nu ai nicio şansă. Aşa că măcar acordă-ţi o şansă şi intră din nou în meci! Fii tu însăţi! Joci destul de bine încât să fii din nou în postură câştigătoare, îţi pui din nou energia pe teren, o să câştigi acest meci!

Am încredere totală! Ia punct cu punct! Ai de ales. Este vorba de cum te defineşti tu ca sportiv şi ca şi concurent! Nici măcar nu e vorba despre rezultat aici, ci despre cum ai arătat în ultimele 15 minute. Aşa că, dacă eşti gata să o faci, fă-o! Hai!”, au fost cuvintele australianului de 54 de ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite