Se caută răzbunare! Spaniolii vor să ne ţină departe de Cupa Mondială de rugby

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România
România

Spaniolii încearcă din răsputeri să ne bareze drumul spre Cupa Mondială de rugby din 2023 şi caută orice motiv care să ducă la excluderea selecţionatei tricolore.

Ibericii cred că România ar putea rămâne acasă pentru că l-a folosit pe Jason Tomane şi ar rata astfel duelurile cu Africa de Sud, Irlanda sau Scoţia. Rugbystul de 27 de ani este originar din Noua Zeelandă, jucând primul meci pentru „tricolori” în septembrie 2021. Dar care e motivul găsit de spanioli? Aceştia consideră că s-a încălcat o regulă a forului internaţional, regula numărul 8, care spune că un jucător poate evolua pentru o altă naţională decât cea natală doar dacă timp de 3 ani nu îi părăseşte teritoriul mai mult de 60 de zile. Şi, ca să demonstreze asta, ibericii au căutat prin arhiva de poze de pe reţelele sociale ale sportivului, calculând că Tomane ar fi încălcat legea Federaţiei de Rugby în 2019.

„Comisia de Regulamente a World Rugby a susţinut circumstanţele excepţionale care au dus la situaţia ca jucătorul să se afle în afara ţării mai mult decât timpul permis, în timp ce aceste circumstanţe, în afara controlului jucătorului, au extins procesul de solicitare a vizei de către sportiv”, au reacţionat oficialii Federaţiei Române de Rugby.

Cel mai probabil, această poveste este o şicană a spaniolilor, care au fost descalificaţi din cauza noastră în aprilie pentru că au folosit un jucător fără drept de joc. Românii au acuzat că Spania a utilizat un rugbyst de origine sud-africană, Gavin Van den Berg, folosind aceeaşi motivare pe care acum o înaintează spaniolii vizavi de Jason Tomane. Forul din Peninsulă mai avusese parte de o descalificare, în 2019, la fel ca şi România, ambele naţionale pentru că au folosit jucători fără drept de joc în meciurile de calificare la Cupa Mondială.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite