Scandal planetar: Fratele lui Hamilton a „turbat“! Ce va face Mercedes după cursa nebună de la Abu Dhabi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fraţii Hamilton: Nicholas şi Lewis
Fraţii Hamilton: Nicholas şi Lewis

La două zile după ce Lewis Hamilton a ratat întâlnirea cu istoria, pierzând titlul de campion mondial al Formulei 1 în ultima tură din ultima cursă, această situaţie controversată e departe de a fi încheiată.

Victoria lui Verstappen, la Abu Dhabi, a fost contestată, imediat după cursă de oficialii echipei Mercedes. 

Aceştia au atacat decizia luată de comisarii cursei, cu cinci tururi înainte de final. Concret, după ce monopostul lui Nicholas Latifi (Williams) a lovit parapetul, a fost nevoie de intervenţia Safety Car-ului. În acel moment, erau cinci piloţi întârziaţi între liderul Lewis Hamilton şi rivalul său la titlul mondial, Max Verstappen. Comisarii cursei au hotărât că cei cinci piloţi întârziaţi pot depăşi Safety Car-ul! Aşa că Verstappen, cu pneuri tocmai schimbate, a ajuns în spatele lui Hamilton pe care apoi l-a depăşit, în chiar ultima tură, câştigând titlul mondial!

Ambele contestaţii formulate de Mercedes au fost respinse de oficialii FIA (n.r. -  Federaţia Internaţională de Automobilism). Drept urmare, Mercedes se va adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. Potrivit presei internaţionale însă, sunt şanse minime că decizia de la TAS să aducă titlul mondial în CV-ul lui Hamilton. 

„Adevăratul campion“

Dacă Lewis Hamilton a acceptat cu decenţă rezultatul de duminică de la Abu Dhabi, făcând o declaraţie scurtă după cursă, în schimb, fratele său, Nicholas, a fost acid! Acesta a postat o fotografie cu Lewis pe reţelele de socializare, însoţită de o postare dură.

„Adevăratul campion! FIA şi-a încălcat propriile reguli, ceea ce e o ruşine pentru acest sport. Totuşi, chiar dacă Lewis a fost tratat prost, familia Hamilton e umilă şi acceptă eşecul. Tatăl meu, cel care ne-a crescut, l-a felicitat pe Max şi pe tatăl lui, Jos. Oamenii pot spune ce le place, dar gestul tatălui meu arată că cei care se îndoiau au greşit şi arată că noi suntem familia Hamilton. Felicitări lui Max pentru un sezon fantastic“, a scris Nicholas Hamilton.

CITEŞTE ŞI:

Colecţia lui Max: Ce maşini fabuloase conduce Verstappen în viaţă de zi cu zi VIDEO FOTO

Felicitări lui Max şi echipei sale. El a făcut o treabă fantastică, anul acesta. Pentru toată echipa mea, toată lumea de la uzină şi de aici, cu toţii am muncit din greu anul acesta. A fost unul din cele mai dificile sezoane. Sunt foarte mândru că am împărţit acest drum cu ei. Am dat totul în cursul acestui final de sezon, n-am abandonat nicio clipă şi acesta e cel mai important aspect. Lewis Hamilton, de şapte ori campion mondial de Formula 1

Formula 1, sezonul 2021

Clasamentul piloţilor, Top 5

1. Max Verstappen (Red Bull Racing Honda) - 395,5 puncte

2. Lewis Hamilton (Mercedes) - 387,5p

3. Valtteri Bottas (Mercedes) - 226p

4. Sergio Perez (Red Bull Racing Honda) - 190p

5. Carlos Sainz Jr. (Ferrari) - 164,5p

Clasamentul constructorilor, Top 5

1. Mercedes - 613,5 puncte

2. Red Bull Racing Honda - 585,5p

3. Ferrari - 323,5p

4. McLaren-Mercedes - 275p

5. Alpine-Renault - 155p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite