S-a ales praful: Situaţia şocantă în care se regăseşte România înaintea meciului cu Polonia FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Prisăcariu impresionează prin aspectul fizic, dar la tenis mai trebuie să progreseze
Andreea Prisăcariu impresionează prin aspectul fizic, dar la tenis mai trebuie să progreseze

România merge „la tăiere“ în duelul cu Polonia! Pentru că jucătoarele convocate de Horia Tecău cad ca popicele. Şi s-a apelat la Andreea Prisăcariu (22 de ani), care iese în evidenţă datorită aspectului fizic.

Ca tot ce ţine de sportul românesc, în ultimii ani, şi echipa feminină de tenis se duce în cap! În 2019, conduse de Halep, tricolorele jucau o semifinală de Fed Cup, pierdută, la limită, scor 2-3, la Rouen, în faţa Franţei.

Astăzi, competiţia se numeşte „Billie Jean King Cup“. Şi are un alt format. Unul care, pe hârtie, îi oferă României o şansă mare: de a fi printre cele mai bune 12 echipe de fete din lume, la turneul final programat pentru 8-13 noiembrie. Din păcate, la ce s-a întâmplat, în ultimele zile, îndepliniarea acestui obiectiv e, practic, o misiune imposibilă!

Din capul locului, Sorana Cîrstea (24 WTA) a refuzat propunerea lui Horia Tecău de a reveni în echipa României, în condiţiile în care „Soriׅ“ şi-a anunţat retragerea în 2018, după 29 de apariţii sub tricolor. Apoi, Jaqueline Cristian (70 WTA), Halep (20 WTA), Gabriela Ruse (56 WTA) şi Raluca Olaru (41 WTA la dublu) au declarat forfait, din cauza problemelor medicale. Ieri, în Polonia, Monica Niculescu (308 WTA) a fost diagnosticată cu COVID-19 şi plasată în izolare, devenind ultima absenţă din echipa României. Care, în acest moment, are emoţii chiar pentru prezenţa la meciul cu Polonia, în condiţiile în care Niculescu a avut contact cu membrii lotului.

Până să vedem dacă vor fi surprize neplăcute, după alte testări pentru SARS-CoV-2 în echipa României, Horia Tecău (37 de ani) a fost nevoit să completeze lotul cu două convocări disperate, de ultim moment. 

Mai întâi, a fost chemată Andreea Prisăcariu, iar apoi Andreea Mitu, aceasta mai mult datorită clasamentului pe care îl are, la dublu, locul 103 WTA. Mitu e considerată o soluţie pentru înlocuirea Ralucăi Olaru, dublista care a ratat partida cu Polonia.

Prisacariu
Prisacariu
Prisacariu

Problema e că, în acest moment, în echipa României sunt nişte jucătoare care împreună au mai puţine victorii, la simplu, în acest an decât tatuajele care o scot în evidenţă pe Andreea Prisăcariu! Bilanţul se prezintă aşa: 15 victorii ale celor patru românce versus 23 de desene corporale, cu care se mândreşte Prisăcariu!

Dacă va pierde meciul cu Polonia din weekend - se joacă vineri şi sâmbătă, pe hard, la „Radom Sports Center“ - România va trebui să treacă apoi de un alt baraj, pentru a rămâne în Grupa Mondială.

Bilanţul româncelor la simplu, în acest sezon

*Irina Begu (63 WTA) = 10 victorii - 8 înfrângeri

*Mihaela Buzărnescu (123 WTA) = 0 victorii - 3 înfrângeri

*Andreea Prisăcariu (324 WTA) = 3 victorii - 4 înfrângeri

*Andreea Mitu (597 WTA, 103 WTA la dublu) = 2 victorii - 2 înfrângeri

Swiatek

Echipa Poloniei 

*Iga Swiatek - foto (1 WTA)

*Magda Linette (58 WTA)

*Magdalena Frech (87 WTA)

*Alicja Rosolska (59 WTA la dublu)

*Maja Chawalinska (265 WTA, 282 WTA la dublu)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite