Rusia scârbeşte: „Nu jucăm cu ei, niăcieri!“. Curg mesaje împotriva unui stat agresor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fydor Smolov, căpitan Rusia
Fydor Smolov, căpitan Rusia

FIFA a anunţat primele sancţiuni împotriva ţării care a declanşat războiul. Curg însă refuzurile altor naţionale de a întâlni reprezentativa unui stat agresor. Ceea ce înseamnă că, foarte probabil, urmează excluderea ruşilor de la Mondialul din acest an.

FIFA a căutat, deocamdată, să „dribleze“ decizia care a fost, de fapt, cea mai aşteptată: excluderea Rusiei de la barajul de calificare pentru CM 2022. 

Din păcate pentru forul mondial, cum războiul din Ucraina a ajuns la ziua a 5-a, această măsură pare inevitabilă, dacă nu se va ajunge, în următoarele ore, la oprirea conflictului. Pentru că, treptat, tot mai multe ţări anunţă, răspicat, că refuză să joace cu Rusia, indiferent de locul de disputare al meciului sau denumirea pe care o va avea echipa unui stat agresor!

Primii care au adoptat această poziţie au fost chiar polonezii, cu care ruşii ar trebui să joace pe teren neutru, în primul baraj de calificare pentru CM 2022. „Decizia FIFA e inacceptabilă. Nu suntem interesaţi să participăm la acest joc al aparenţelor. Poziţia noastră rămâne aceeaşi: echipa naţională a Poloniei nu va juca împotriva Rusiei, indiferent care va fi numele echipei“, a anunţat preşedintele federaţiei poloneze, Cezary Kulesza.

Imediat, au curs reacţii similare şi din restul Europei, după cum se poate vedea mai jos:

*Comunicatul Federaţiei Engleze de Fotbal - Din solidaritate cu Ucraina şi pentru a condamna din toată inima atrocităţile comise de conducerea Rusiei, vă putem confirma că nu vom înfrunta Rusia în niciun meci internaţional din viitorul apropiat. Măsura include orice meci de la la orice nivel, indiferent de vârstă.

*Comunicatul Federaţiei Cehe de Fotbal - Comitetul Executiv al federaţiei, membrii staffului şi jucătorii echipei naţionale au ajuns la un acord conform căruia nu e posibilă disputarea barajului împotriva naţionalei Rusiei, nici măcar pe teren neutru (n.r. - Cehia poate da de Rusia, într-un eventual al doilea baraj pentru CM 2022). Tot ce ne dorim e ca războiul să se termine cât mai repede.

*Karl-Erik Nilsson, preşedintele Federaţiei Suedeze de Fotbal - Indiferent de ce ar decide FIFA, noi nu vom juca împotriva Rusiei.

*Noel Le Graet, preşedintele Federaţie Franceze de Fotbal - Lumea sportului, cea a fotbalului în particular, nu poate rămâne neutră la ceea ce se întâmplă în plan internaţional. Nu mă voi opune unei excluderi a Rusiei de la Mondialul din Qatar.

Rusia / Fosta URSS, la Cupa Mondială

Ediţie Rezultat

1958 Sferturi

1962 Sferturi

1966 Locul 4

1970 Sferturi

1982 Faza a doua a grupelor

1986 Optimi

1990 Grupe

1994 Grupe

2002 Grupe

2014 Grupe

2018 Sferturi

*Rusia a găzduit ultima ediţie a Mondialului, în 2018.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite