România, jignită şi acuzată de rasism la televiziunea americană: „Nişte oameni încuiaţi“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ecourile scandalului de pe „Parc des Princes“, cu Sebastian Colţescu, continuă să facă valuri în presa internaţională şi să stârnească reacţii regretabile.

Au trecut deja opt zile de când PSG - Istanbul Başakşehir a fost întrerupt, în minutul 14, din cauza unei exprimări din partea arbitrului Sebastian Colţescu. Acesta a spus „ăla negru“ pentru a-l identifica pe secundul turcilor, Pierre Webo, înainte ca fostul fotbalist camerunez să vadă „roşu“ din partea centralului Ovidiu Haţegan.

Deşi, între timp, atât oameni din România, cât şi foşti fotbalişti de culoare, au explicat, pe larg, că exprimarea lui Colţescu n-a avut conotaţii rasiste, pentru simplul motiv că, în română, „negru“ nu e la fel ca „niggar“ în engleză, din păcate, sunt indivizi care nu înţeleg sau nu vor să înţeleagă acest lucru. Exact despre această situaţie revoltătoare a vorbit şi Ladislau Boloni, într-un interviu pentru „Adevărul“.

Din păcate, mai nou, apar şi cazuri, ce-i drept izolate, în care toţii românii sunt făcuţi rasişti, în contul scandalului de pe „Parc des Princes“. Cei de la fanatik.ro au găsit pe Youtube un fragment dintr-o emisiune difuzată de postul american de limba spaniolă, ESPN Desportes, în care incidentul de la Paris a fost analizat de un jurnalist, Jose Ramon Fernandez (74 de ani). În ciuda vârstei sale înaintate, acesta, în loc să fie echilibrat în afirmaţii, s-a lansat în acuze nefondate la adresa României!

„Românii nu înţeleg asta(n.r. – rasismul). Sunt oameni foarte încuiaţi, sunt foarte departe de blocul central european. Ei gândesc la fel ca în trecut, e foarte dificil“, a spus Ramon Fernandez la ESPN Desportes.

CITEŞTE ŞI:

Bölöni, tăios: „Nici vorbă de rasism la Colţescu! Stroe să nu-şi ceară scuze în numele meu“

VEZI INTERVENŢIA JURNALISTULUI MEXICAN

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite