România debutează, diseară, la Euro 2020: Cum s-a ales praful de pregătirea primului meci

România debutează, diseară, la Euro 2020: Cum s-a ales praful de pregătirea primului meci

Cristina Neagu a avertizat deja să n-avem aşteptări prea mare de la acest turneu final

Naţionala de handbal feminin îşi va începe, diseară (ora 19.00, Digi Sport 1, Telekom Sport 1, LookSport+), parcursul la Campionatul European din Danemarca (3-20 decembrie) într-un meci cu Germania.

România s-a pregătit pentru debutul ei la Euro 2020...în izolare! Practic, la scurt timp după sosirea în Danemarca, după ce testul Laurei Chiper a furnizat un rezultat pozitiv, întreaga delegaţie a fost plasată în carantină.

Din fericire, primul set de teste pentru COVID-19, efectuat de echipa naţională după plasarea ei în izolare, a produs numai rezultate negative. Doar că, potrivit normelor sanitare din Danemarca, selecţionerul Bogdan Burcea, cei din staff şi jucătoarele tricolore au făcut un set de teste şi ieri. Iar izolarea va continua până la aflarea rezultatelor. Pe scurt, s-a ales praful de pregătirea meciului cu Germania!

Şi încă o situaţie bizară, specifică acestui an pandemic: extrema Laura Chiper încă nu ştie dacă va putea evolua la acest Campionat European. Laura va fi testată şi astăzi dimineaţă şi apoi încă o dată, când se vor împlini 7 zile de la momentul izolării. Pentru a se putea realătura echipei, ea trebuie să aibă două teste cu rezultat negativ. 

Nici colega lui Chiper de cameră, portarul Denisa Dedu nu va fi în lot, diseară, în meciul cu Germania! Şi ea a fost izolată de restul lotului după ce Laura a fost diagnosticată cu COVID-19. Pentru a reveni în lot, Dedu trebuie să aibă două teste negative. Pe primul l-a avut deja, iar acum, după ce a fost testată şi joi dimineaţă, aşteaptă rezultatul pentru a afla când şi dacă va putea reveni alături de colegele ei.

Aceste probleme vin după ce România a pierdut-o pe Crina Pintea, diagnosticată cu COVID-19, înaintea plecării spre Danemarca. În plus, din cauza pandemiei, naţionala a abordat turneul final fără vreun meci amical disputat în acest an. Ceea ce înseamnă că, astăzi, antrenorii Bogdan Burcea şi Robert Licu îşi vor face debutul pe banca naţionalei, direct într-o partidă de Campionat European


Euro 2020, Danemarca

Grupa A: Franţa, Danemarca, Muntenegru, Slovenia

Grupa B: Rusia, Suedia, Spania, Cehia

Grupa C: Olanda, Ungaria, Serbia, Croaţia

Grupa D: Romania, Norvegia, Germania, Polonia

 *primele trei clasate vor avansa în cele două grupe principale (A cu B şi C cu D), apoi, primele două locuri din fiecare serie vor juca în semifinale. 
 
Programul României la Campionatul European

*Astăzi, ora 19.00: România - Germania

*Sâmbătă, ora 17.00: Polonia - România

*Luni, ora 21.30: România - Norvegia

*toate meciurile României vor fi transmise în direct de Digi Sport, Telekom Sport şi LookSport+.

Lotul României
 
*Portari: Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Iulia Dumanska (Podravka), Ana-Maria Măzăreanu (Gloria Bistriţa)
 
*Extreme stânga: Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău), Nicoleta Dincă (Gloria Bistriţa), Alexandra Dindiligan (HC Zalău)
 
*Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare)
 
*Coordonatoare: Cristina Laslo (Minaur), Eliza Buceschi (Rapid), Ana-Maria Ţicu (SCM Craiova), Andreea Popa (Minaur)
 
*Pivoţi: Lorena Ostase (CSM Slatina), Raluca Băcăoanu (Gloria Bistriţa)
 
*Interi dreapta: Ana-Maria Savu (SCM Craiova), Laura Popa (Rapid Bucureşti)
 
*Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (Minaur)
 
Antrenori: Bogdan Burcea, Robert Licu şi Fort Mauri Jaume.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările