E ceva putred în Danemarca: România şi Germania, răvăşite de COVID-19 înaintea meciului direct

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Chiper, depistată cu noul coronavirus în Danemarca şi separată de colegele ei de lot
Laura Chiper, depistată cu noul coronavirus în Danemarca şi separată de colegele ei de lot

Cele două naţionale se vor întâlni, mâine (ora 19.00, Digi Sport, Telekom Sport, LookSport+), într-o partidă din grupele Euro 2020 (3-20 decembrie), însă ambele se confruntă cu probleme mari din cauza noului coronavirus.

România a ratat calificarea cu naţionala de fotbal la Euro 2020, iar turneul final de Campionat European la care a ajuns naţionala de handbal feminin se anunţă unul fără perspective.

Iar asta pentru că, deşi n-a jucat, deocamdată, niciun meci, echipa pregătită de Bogdan Burcea a fost deja răvăşită de probleme! Şi, din păcate, ele au fost cauzate de noul coronavirus, deşi, în momentul anunţării lotului, s-a glumit că fetele au atins deja imunizarea în masă. Iar asta pentru că 12 dintre handbalistele convocate trecuseră deja peste boală: Cristina Neagu, Cristina Laslo, Andreea Popa, Anca Polocoşer, Sonia Seraficeanu, Raluca Băcăoanu, Elena Dincă, Ana Maria Măzăreanu, Ana Maria Savu, Alexandra Dindiligan, Alexandra Severin şi Lorena Ostase.

Din păcate, prima veste proastă a venit exact înaintea plecării spre Danemarca, ţara care va găzdui turneul final (3-20 decembrie). Pivotul Crina Pintea a fost diagnosticată şi ea cu COVID-19, motiv pentru care a fost lăsată acasă, pierzând Euro 2020. O problemă uriaşă, în condiţiile în care sportiva legitimată la CSM Bucureşti urma să fie o piesă de bază în angrenajul naţionalei. 

Sosită în Danemarca, România a primit o altă lovitură: şi testul efectuat de Laura Chiper, extrema noastră dreaptă, a furnizat un rezultat pozitiv. Şi având în vedere că noul coronavirus se transmite extrem de uşor, danezii au trecut la acţiuni! Mai întâi, a fost extrasă Laura Chiper din lot şi izolată într-un alt hotel. Apoi, întreaga delegaţie a României a fost plasată în carantină pentru 24 de ore. Drept urmare, s-a pierdut antrenamentul de ieri. Iar de acum, naţionala „tremură“, aşteptând rezultatele noului set de teste.

Şi Denisa Dedu poate rata turneul final

În lumina acestor evenimente nefericite, Federaţia Română de Handbal (FRH) a explicat ce se întâmplă cu naţionala.

„După testarea obligatorie efectuată la intrarea în Danemarca, rezultatul testării pentru Laura Moisă (n.r. - Chiper) a fost Sars-Cov-2 pozitiv RT-PCR. Sportiva nu prezintă simptome, a fost izolată la alt hotel şi urmează să repete testarea astăzi. Denisa Dedu, colega ei de cameră la Euro, a avut rezultat negativ, dar a fost izolată şi ea şi va fi retestată. Totodată, întreaga delegaţie urmează să efectueze un nou test RT-PCR astăzi şi va continua să fie izolată la hotel pentru următoarele 24 de ore. În cazul în care rezultatul Laurei va fi cu certitudine negativ sau va fi pozitiv cu un Ct (crossing threshold-ul) mai mare de 30, aceasta se va putea realătura echipei. Dacă testul va fi pozitiv cu Ct <30, ea va sta în izolare pentru următoarele 7 zile, când va fi retestată şi, în funcţie de rezultat, se va putea alătura echipei. Denisa Dedu se va putea realătura echipei, doar în situaţia în care noua testare va furniza un rezultat RT-PCR negativ. Conform schemei de testare EHF, delegaţia urmează să efectueze mâine (n.r. - miercuri) o nouă testare RT-PCR“, a anunţat FRH, printr-un comunicat publicat ieri dimineaţă.

Nemţoaicele nu vor avea antrenor!

Nu doar România „tremură֧“ înaintea partidei de debut de la Euro 2020, din cauza noului coronavirus. Adversara tricolorelor din prima partidă, Germania, are şi ea probleme. 

Concret, mâine, nu-l va avea pe selecţionerul Henk Groener (60 de ani) pe bancă! De altfel, lotul nemţilor s-a deplasat în Danemarca fără Groener, care a rămas acasă, în izolare, după ce a avut un test pozitiv pentru COVID-19.

Rămasă fără selecţioner, Germania va fi pregătită contra României de secundul Alexander Koke şi de antrenorul naţionalei Under 20, Andre Fuhr. „Pot simţi încrederea echipei. Fetele fac o impresie foarte bună, sunt motivate şi angajate la treabă. Echipa arată stabilitate mentală“, a declarat Koke, conform handball-world.com.

Criză

Dacă Laura Chiper va avea rezultat pozitiv şi la retestare şi va rata Euro 2020, selecţionerul Bogdan Burcea va fi nevoit să apeleze la Sonia Seraficeanu ca extremă dreapă. Aceasta debutează acum la un Campionat European şi, fiind bolnavă de COVID-19 de curând, n-a putut juca niciun meci, în actuala ediţie de campionat, pentru Minaur!

Campionatul European de handbal feminin, Danemarca

Grupa A: Franţa, Danemarca, Muntenegru, Slovenia

Grupa B: Rusia, Suedia, Spania, Cehia

Grupa C: Olanda, Ungaria, Serbia, Croaţia

Grupa D: Romania, Norvegia, Germania, Polonia

*primele trei clasate vor avansa în cele două grupe principale (A cu B şi C cu D), apoi, primele două locuri din fiecare serie vor juca în semifinale. 

Programul României la Campionatul European

 *3 decembrie, ora 19.00: România-Germania

 *5 decembrie, ora 17.00: Polonia-România

 *7 decembrie, ora 21.30: România-Norvegia

*toate meciurile României vor fi transmise în direct de Digi Sport, Telekom Sport şi LookSport+.

Lotul României

*Portari: Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Iulia Dumanska (Podravka), Ana-Maria Măzăreanu (Gloria Bistriţa)

*Extreme stânga: Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău), Nicoleta Dincă (Gloria Bistriţa), Alexandra Dindiligan (HC Zalău)

*Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare)

*Coordonatoare: Cristina Laslo (Minaur), Eliza Buceschi (Rapid), Ana-Maria Ţicu (SCM Craiova), Andreea Popa (Minaur)

*Pivoţi: Lorena Ostase (CSM Slatina), Raluca Băcăoanu (Gloria Bistriţa)

*Interi dreapta: Ana-Maria Savu (SCM Craiova), Laura Popa (Rapid Bucureşti)

*Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (Minaur)

Antrenori: Bogdan Burcea, Robert Licu şi Fort Mauri Jaume.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite