Preşedintele Serbiei, despre conspiraţii, prim-ministrul Australiei, despre lege

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scott Morrison
Scott Morrison

Discursurile politicienilor din cele două ţări, Serbia şi Australia, par ca ulei şi apa, nu au niciun punct de conciliere. Şeful statului balcanic nu a spus niciun cuvânt despre faptul că Djokovici a minţit de cel puţin două ori legat de încercarea de a intra în Australia şi nici despre faptul că favoritul său a încălcat legile de carantinare ale propriei ţări.

Presedintele Aleksandar Vucici in cursul unei vizite la Institutul de Virusologie si Vaccinuri din Belgrad FOTO EPA-EFE

"Tribunalul Federal din Australia a decis în unanimitate să respingă cererea domnului Novak Djokovici de revizuire judiciară care urmărea să conteste decizia ministrului imigrării de a-i anula viza. Această decizie de anulare a fost luată din motive de sănătate, siguranţă şi ordine, pe motiv că era în interesul public să se facă acest lucru. Salut decizia de a ne menţine graniţele puternice şi de a păstra australienii în siguranţă. După cum am spus vineri, australienii au făcut multe sacrificii în timpul acestei pandemii şi se aşteaptă pe bună dreptate ca rezultatul acestor sacrificii să fie protejat. În timpul pandemiei, împreună am atins una dintre cele mai scăzute rate de deces, avem una dintre cele mai puternice economii şi cele mai mari rate de vaccinare din lume. Graniţele puternice sunt fundamentale pentru modul de viaţă australian, la fel ca statul de drept. Guvernul nostru a înţeles întotdeauna acest lucru şi a fost pregătit să ia deciziile şi acţiunile necesare pentru a proteja integritatea frontierelor noastre. Mulţumesc Curţii pentru atenţia promptă acordată acestor probleme şi mulţumesc tuturor tuturor celor implicaţi pentru răbdare în rezolvarea acestei probleme. Acum este timpul să începem Australian Open şi să ne bucurăm din nou de tenis", a declarat premierul Scott Morrison.

"Cei care cred că au luat această decizie în baza unor principii au arătat că nu au principii. Au maltratat un tenismen timp de zece zile pentru a-l anunţa în ultimul moment despre o decizie care era luată de la început. Novak a fost hărţuit, a fost o adevărată vânătoare de vrăjitoare împotriva unei persoane şi a ţării noastre. Prin Novak, au vrut să arate cum funcţionează ordinea mondială", a subliniat Aleksandar Vucic, preşedintele Serbiei, citat de blic.rs.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite