Premierul Trudeau a mulţumit familiei Biancăi Andreescu pentru că a ales să se mute în Canada. Cum a fost sărbătorită campioana de la US Open în oraşul natal

Premierul Trudeau a mulţumit familiei Biancăi Andreescu pentru că a ales să se mute în Canada. Cum a fost sărbătorită campioana de la US Open în oraşul natal

Premierul canadian, Justin Trudeau, şi Bianca Andreescu FOTO Profimedia/ Zuma Press / Christopher Katsarov

Prima câştigătoare din Canada a unui grand slam, Bianca Andreescu, a fost sărbătorită, duminică, în oraşul ei natal, Mississauga, în prezenţa câtorva mii de fani, care au fluturat steaguri ale Canadei, dar şi ale României. La eveniment au fost prezenţi şi premierul Justin Trudeau, miniştri, autorităţi locale şi reprezentanţi ai federaţiei de tenis.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul suburbiei oraşului Toronto, Bonnie Crombie, i-a înmânat jucătoarei de origine română cheia oraşului, cea mai înaltă formă de recunoştinţă pentru un cetăţean, şi a dezvelit indicatorul stradal cu numele sportivei, Andreescu Way.

În viitor, o stradă nouă din Mississauga, oraş în continuă dezvoltare, potrivit primarului, va purta numele campioanei de la US Open.

La rândul său, Trudeau le-a mulţumit părinţilor Biancăi, Nicu şi Maria, aflaţi în public, pentru că au ales să se stabilească în Canada.

„Bianca este o inspiraţie pentru toţi canadienii tineri şi bătrâni. Dar ca să fiu sincer, ea este o inspiraţie pentru toţi tinerii canadieni deoarece a arătat că tinerii pot face orice. Este o dovadă că tinerii nu sunt liderii de mâine, ci lideii de azi, ca Bianca. Dar aşa cum o sărbătorim pe această incredibilă tânără, această incredibilă performanţă, pe această incredibilă jucătoare de tenis, mai avem câteva persoane cărora trebuie să le mulţumim. Lui Nicu şi Mariei, şi lui Coco (n.r. - câinele familiei). Nicu, Maria vă mulţumesc că aţi crescut această extraordinară fiică, o campioană incredibilă şi de asemenea vă mulţumesc pentru că în urmă cu mai mulţi ani aţi ales Canada pentru a începe şi a vă lansa familia voastră, deoarece în această ţară totul este posibil, iar voi şi alţii din Mississauga aţi demonstrat asta“, a spus Trudeau în discursul său.

Primarul oraşului Toronto, John Tory, a declarat ziua de 16 septembrie drept Ziua Biancăi Andreescu în metropola canadiană, pentru „probabil cel mai mare succes într-o probă individuală din istoria Canadei“.

„Dacă vrei să mergi gratis cu metroul poţi să o faci, dar nimeni altcineva nu poate“, a precizat în glumă edilul.

Tory a purtat un tricou inscripţionat cu mesajul „Toronto o iubeşte pe Bianca“ şi i-a înmânat sportivei altul, pe care scria „Acasă este la Toronto“.

„Sunt o canadiancă mândră şi sunt mândră să reprezint această ţară peste tot în lume şi foarte fericită să sărbătoresc acest moment cu voi. Dacă eu am putut, dacă Serena (n.r. - Williams) a putut, dacă Roger (n.r. - Federer) a putut, dacă Raptors (n.r. - echipa care a câştigat NBA) au putut să o facă, atunci şi voi puteţi“, le-a transmis Bianca Andreescu celor prezenţi.

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, în vârstă de 19 ani, a câştigat turneul de grand slam US Open, învingând-o în finală, la 7 septembrie, pe americanca Serena Williams, numărul 8 mondial, cu 6-3, 7-5.

Bianca Andreescu s-a născut în Canada, la Mississauga, o suburbie a oraşului Toronto, din părinţi români, Nicu şi Maria. Ea şi familia ei au venit pentru scurt timp în România, ţară în care campioana de la US Open a început tenisul, la vârsta de şapte ani. Apoi Bianca şi părinţii ei s-au întors în Canada şi sportiva a intrat în programul federaţiei canadiene de dezvoltare a carierei tinerilor jucători.

La vârsta de 19 ani, Andreescu a câştigat trei turnee importante, Indian Wells, de categorie Premier Mandatory, Rogers Cup, de categorie Premier 5 şi grand slam-ul US Open, toate în acest an. 

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Tatăl Biancăi Andreescu, interviu savuros: „Noi vorbim româneşte acasă“. A lămurit şi relaţia cu Halep

VIDEO Bianca Andreescu, discurs fabulos: „Sunt o canadiancă mândră!“. Cui i-a mulţumit pentru succesul ei

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: