Pomanagii de talie mondială: Italia şi Algeria stau cu mâna întinsă. Cum speră să ajungă la CM 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giorgio Chiellini a şi spus deja că eliminarea Italiei, cu un singur eşec, a fost o situaţie nedreaptă
Giorgio Chiellini a şi spus deja că eliminarea Italiei, cu un singur eşec, a fost o situaţie nedreaptă

Două naţionale care au ratat calificarea la turneul final (21 noiembrie - 18 decembrie) fac, totuşi, presiuni mediatice şi nu numai, în speranţa că se va întâmpla un miracol.

A rămas o zi până la tragerea la sorţi pentru grupele Mondialului din Qatar (vineri, ora 19.00) şi, în acest moment, tabloul echipelor calificate include 29 din cele 32 de naţionale care vor merge în Orientul Mijlociu.

Surprinzător, printre aceste echipe calificate nu se află Italia şi Algeria. „Squadra azzurra“ a trăit un coşmar uriaş, la Palermo, după cum „Adevărul“ a scris aici, în timp ce Algeria a „reuşit“ să rateze calificarea după un meci halucinant cu Camerun al cărui rezumat v-a fost oferit de „Adevărul“ aici.

Deşi au ratat calificarea pe teren, Italia şi Algeria speră să dea lovitura în birourile FIFA. Presa italiană a început să scrie despre o variantă SF şi anume trimiterea naţionalei acestei ţări la CM 2022 în locul... Iranului! Italienii îşi pun speranţele în excluderea Iranului, pe motiv că femeile n-au fost lăsate pe stadion, la ultimul meci al perşilor, acasă, cu Liban (2-0). Problema e că şi dacă FIFA ar exclude Iranul, locul acestei naţionale va fi luat de o altă selecţionată asiatică.

În cazul Algeriei, scenariul gândit de oficialii federaţiei e la fel de ciudat. Concret, algerienii cer rejucarea returului barajului cu Camerun, spunând că arbitrul gambian, Bakary Papa Gassama (43 de ani), a comis mai multe greşeli, în timpul meciului de marţi seară. Algerienii reclamă, printre altele, neacordarea unui penalty. 

Naţionalele calificate la CM 2022

*Asia: Qatar (gazda turneului), Iran, Coreea de Sud, Japonia, Arabia Saudită

*Europa: Germania, Danemarca, Franţa, Belgia, Croaţia, Spania, Serbia, Anglia, Elveţia, Olanda, Portugalia, Polonia

*America de Sud: Brazilia, Argentina, Ecuador, Uruguay

*America de Nord: Canada, Mexic, SUA

*Africa: Senegal, Ghana, Maroc, Tunisia, Camerun

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite