O atletă refuză prezenţa la Mondiale pentru că se dispută duminica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto click.ro
Foto click.ro

O atletă americană refuză să participe la Campionatele Mondiale de Atletism din SUA deoarece ziua în care se desfăşoară competiţia este duminica.

Deşi s-a calificat pentru participarea la Campionatele Mondiale de Atletism din SUA, Alina McDonald susţine că nu va participa la proba sa, deoarece este programată duminica. 

„Nu, nu voi merge la Mondiale. Aş fi putut să cer o schimbare a programului, dar Domnul a scris calendarul pentru mine. Mi-ar fi plăcut mult să particip, ar fi fost un vis devenit realitate. Însă eu nu concurez niciodată duminică. Îmi respect credinţa. Duminica este o zi sacră”, a declarat sportiva, relatează Click.ro.

Atleta care s-a calificat la Mondiale la săritura cu prăjina precizează că în toată cariera sa nu a avut niciun antrenament de pregătire duminica, văzând această zi drept zi de odihnă. Cazul sportivei nu este o premieră în lumea sportului, un caz similar având loc în 1991 atunci când multiplul medaliat cu aur la triplusalt, britanicul Jonathan Edwards, a refuzat să evolueze la Campionatele Mondiale de la Tokyo deoarece proba sa era programată duminica.

Alina McDonald, în vârstă de 25 de ani, a avut un an în care şi-a doborât recordurile personale la săritura cu prăjina. Recordul mondial la outdoor este deţinut în prezent de Elena Isinbaeva (5.06 metri), obţinut în 2009. La indoor americanca Jennifer Suhr deţine recordul mondial (5.02 metri), înregistrat în 2013. 

Campionatele mondiale de atletism vor avea loc la Oregon, Eugene, în perioada 15-24 iulie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite