O atletă refuză prezenţa la Mondiale pentru că se dispută duminica

0
0
alina click
Foto click.ro

O atlet─â american─â refuz─â s─â participe la Campionatele Mondiale de Atletism din SUA deoarece ziua ├«n care se desf─â┼čoar─â competi┼úia este duminica.

De┼či s-a calificat pentru participarea la Campionatele Mondiale de Atletism din SUA, Alina McDonald sus┼úine c─â nu va participa la proba sa, deoarece este programat─â duminica.┬á

ÔÇ×Nu, nu voi merge la Mondiale. A┼č fi putut s─â cer o schimbare a programului, dar Domnul a scris calendarul pentru mine. Mi-ar fi pl─âcut mult s─â particip, ar fi fost un vis devenit realitate. ├Äns─â eu nu concurez niciodat─â duminic─â. ├Ämi respect credin┼úa. Duminica este o zi sacr─âÔÇŁ, a declarat sportiva, relateaz─â Click.ro.

Atleta care s-a calificat la Mondiale la săritura cu prăjina precizează că în toată cariera sa nu a avut niciun antrenament de pregătire duminica, văzând această zi drept zi de odihnă. Cazul sportivei nu este o premieră în lumea sportului, un caz similar având loc în 1991 atunci când multiplul medaliat cu aur la triplusalt, britanicul Jonathan Edwards, a refuzat să evolueze la Campionatele Mondiale de la Tokyo deoarece proba sa era programată duminica.

Alina McDonald, ├«n v├órst─â de 25 de ani, a avut un an ├«n care ┼či-a dobor├ót recordurile personale la s─âritura cu pr─âjina. Recordul mondial la outdoor este de┼úinut ├«n prezent de Elena Isinbaeva (5.06 metri), ob┼úinut ├«n 2009. La indoor americanca Jennifer Suhr de┼úine recordul mondial (5.02 metri), ├«nregistrat ├«n 2013.┬á

Campionatele mondiale de atletism vor avea loc la Oregon, Eugene, în perioada 15-24 iulie.



Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite