Nadal, cel mai mare jucător al tuturor timpurilor? Avem răspunsurile specialiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rafael Nadal a lăsat de înţeles că, deocamdată, va continua să joace în circuitul ATP
Rafael Nadal a lăsat de înţeles că, deocamdată, va continua să joace în circuitul ATP

După acest ultim triumf de la French Open, Rafa a ajuns la un bilanţ aproape ireal: 14 din cele 22 de trofee majore din palmaresul său au venit pe zgura de la Paris!

La microfonul Eurosport, legendarul John McEnroe (63 de ani) a spus că ce a realizat Nadal, la Roland Garros, e irepetabil.

„Dacă cineva se apropie de acest record, voi sta în cap şi voi face o emisiune întreagă. Acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată, niciodată, niciodată în sportul nostru! Niciun jucător, nicio jucătoare nu va câştiga la fel de multe titluri, la Paris. Aşa că bucuraţi-vă de meciurile lui Nadal, cât mai puteţi“, a spus fostul lider ATP, cu şapte trofee de Grand Slam, la simplu.

Ca de obicei, a fost abordată şi dezbaterea legată de cel mai bun jucător all-time. Iar cu Nadal câştigând primele două Grand Slam-uri din acest sezon, experţii Eurosport s-au pus de acord în privinţa răspunsului.

*Chris Evert (67 de ani, 18 trofee de Grand Slam în palmares) - Acum doi ani, credeam că Novak va ajunge la cele mai multe titluri de Grand Slam. Era numărul 1 în lume, iar Rafa părea la acel moment capabil să câştige doar pe zgură. Dar acum, Rafa are două Grand Slamuri în faţă şi corpul lui pare să reziste bine.

Wilander

*Mats Wilander - foto (57 de ani, 7 trofee de Grand Slam în palmares) – Nadal, probabil, cel mai mare campion din istoria tenisului! E în faţa lui Roger şi Novak cu două Grand Slam-uri, iar acesta poate fi unul dintre motivele pentru care va fi considerat „cel mai mare din toate timpurile“.

Jucătorii cu cele mai multe trofee majore

Rafael Nadal (Spania, 35 de ani, 4 ATP) – 22 de trofee

*Australian Open X 2

*French Open X 14

*Wimbledon X 2

*US Open X 4

Novak Djokovici (Serbia, 35 de ani, 1 ATP) – 20 de trofee

*Australian Open X 9

*French Open X 2

*Wimbledon X 6

*US Open X 3

Roger Federer (Elveţia, 40 de ani, 50 ATP) – 20 de trofee

*Australian Open X 6

*French Open X 1

*Wimbledon X 8

*US Open X 5

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite