Mult hulita Conference League a devenit foarte atractivă! Ce premii imense a anunţat UEFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
uefa

Conference League, competiţia europeană care va debuta în acest an, a fost dur criticată de conducătoriii grupărilor din Liga 1 în momentul anunţării înfiinţârii ei, fiind privită drept o întrecere a cluburilor sărace.

Sumele puse la bătaie de UEFA au schimbat însă acestă senzaţie, întrecerea urmând să devină una vitală pentru echipele din fotbalul autohton. 

Forul european a anunţat premiile puse la bătaie în Conference League, iar valoarea acestora se ridică la suma totală de 235 de milioane de euro, banii urmând să fie distribuiţi astfel: 

- calificarea în grupele competiţiei - 2,94 de milioane de euro

- victorie în faza grupelor - 500.000 de euro

- rezultatele de egalitate în faza grupelor - 166.000 de euro

- primul loc în grupă - 650.000 de euro

- locul doi în grupă - 325.000 de euro

- calificarea în şaisprezecimi - 300.000 de euro

- calificarea în optimi - 600.000 de euro

- calificarea în sferturi - un milion de euro

- calificarea în semifinale - 2 milioane de euro

- finalista - 3 milioane de euro 

- câştigătoarea competiţiei - 5 milioane de euro şi  locul garantat în grupele Europa League din sezonul următor, în cazul în care nu s-a calificat în grupele Ligii Campionilor graţie parcursului din campionatul intern.

Acestor sume li se va adăuga şi un procent din market pool. 

România va avea trei participante în ediţia inaugurală, acestea urmând să debuteze în turul doi preliminar. Competiţia va avea 8 grupe a câte 4 echipe, primul loc urmând să se califce direct în optimi. Celelalte opt formaţii din optimi se vor decide în urma unui play-off (8 confruntări tur-retur), unde vor evolua câte o ocupantă a locurilor 2 din grupă şi câte un loc 3 din grupele Europa League.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite