Michael Phelps, stăpânul Olimpiadelor, a dezvăluit marea sa îngrijorare după amânarea JO de la Tokyo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Michael Phelps, omul cu cele mai multe medalii câştigate vreodată la Jocurile Olimpice, a luat cuvântul după decizia comună a Comitetului Internaţional Olimpic şi a Guvernului de la Tokyo de a amâna ediţia programată în vara acestui an.

Cu 28 de medalii olimpice în palmares, dintre care 23 de aur, Michael Phelps este o autoritate în materie de Jocuri Olimpice. Fostul înotător american a vorbit deschis în ultimii ani despre lupta sa continuă cu depresia, despre episoadele recurente şi despre criza din 2014, când ajunsese să se întrebe serios dacă îşi mai doreşte să trăiască. Ştie cam tot ce se poate şti despre presiune, aşteptări, lovituri, ridicări după ce a fost trânit la pământ. De aceea, lumea trebuie să îl asculte, mai ales în momentul în care mişcarea olimpică stă faţă în faţă cu prima situaţie în care Jocurile sunt amânate fără ca planeta să fie implicată într-un râzboi planetar.

Ce a declarat Michael Phelps (34 ani), într-un interviu telefonic pentru Associated Press:

* Este nebunie curată. Este un val de emoţii.

* Trebuie să recunoasc că, în primă instanţă, m-am simţit uşurat. Acum avem o şansă în plus să învingem această situaţie şi să salvăm cât mai multe vieţi. Mă bucur că, cerebral, au luat o decizie înţeleaptă.

* Ca sportivi însă, suntem înregimentaţi, încorsetaţi. Într-un moment ca ăsta, treaba este ca şi făcută. Mai sunt doar câteva detalii de pus la punct. Iar dintr-o dată îţi dai seama - Oh, Doamne, nu concurăm! Iar emoţiile te copleşesc. Cred că echilibrul mental este atât de important în aceste momente.

* Controlezi doar ce poţi tu controla. Suntem într-o situaţie nemaivăzută. Suntem bombardaţi cu întrebarea: dar dacă? E greu de înţeles. Eu nu ştiu dacă aş fi reuşit să rezist încă un an. Partea mentală este cea mai importantă acum. Mai importantă decât oricând. Le voi sta la dispoziţie tuturor colegilor mei mai tineri care vor dori un sprijin. Sper să aibă grijă de ei, fizic şi mental.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite