Lumea sportului se pregăteşte de ce e mai rău: Declaraţii care ne arată un viitor dramatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La cum arată situaţia în acest moment, nici nu se ştie când o vom mai vedea pe Simona Halep pe teren
La cum arată situaţia în acest moment, nici nu se ştie când o vom mai vedea pe Simona Halep pe teren

Nu doar japonezii au început să dea de înţeles că nici la anul nu vor fi evenimente publice de mare amploare, cu mii de oameni implicaţi.

Primii care au luat în calcul această variantă au fost organizatorii Australian Open. Primul Grand Slam al anului în lumea tenisului e programat pentru perioada 18-31 ianuarie 2021, la Melbourne. 

Chiar dacă mai sunt nouă luni până atunci, s-a vorbit, în mod clar, despre disputarea meciurilor, în faţa unor tribune goale. „Dacă adunările publice vor fi în continuare neautorizate sau foarte limitate anul viitor, lucrăm la posibilitatea de a organiza un eveniment fără public“, a explicat Craig Tiley, preşedinte Tennis Australia şi directorul primului Grand Slam al anului.

Iar americanii au mers şi mai departe cu previziunile sumbre! Zilele trecute, CNN a publicat concluziile la care au ajuns oamenii din ştiinţa de la Harvard. Pe scurt, din acest studiu reiese că, dacă restricţiile vor fi relaxate, răspândirea coronavirusului va reveni în forţă cu efecte şi mai dure! Drept urmare, cei de la Harvard au avansat o ipoteză şocantă: e posibil ca lumea să fie nevoită să stea în izolare până în 2022, dacă un vaccin nu va fi găsit repede! 

Ipotezele cele mai rezonabile sunt o protecţie parţială de circa un an. La capătul maxim, ar putea fi vorba de câţiva ani de protecţie.  Marc Lipsitch profesor de epidemiologie la Harvard
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite