Lumea fotbalului, zguduită: A murit legendarul Zlatko Kranjčar. Avea 64 de ani

Lumea fotbalului, zguduită: A murit legendarul Zlatko Kranjčar. Avea 64 de ani

Presa din Croaţia a anunţat, astăzi, o ştire tragică legată de dispariţia unui om care a marcat istoria sportului din această ţară, având rezultate notabile şi în plan mondial.

Fost mare atacant al celor de la Dinamo Zagreb, Zlatko Cico Kranjčar s-a stins după o suferinţă de zece zile din cauza unei boli incurabile. 
 
Potrivit presei din Croaţia, Kranjčar a fost internat, mai întâi, la un spital din Zadar, după care a fost transferat de urgenţă, la Zagreb. Din păcate, medicii nu i-au putut salva viaţa, iar fostul fotbalist s-a stins astăzi, la 64 de ani.
 
Ca jucător, Kranjčar a avut o carieră prolifică, marcând de 98 de ori, în 261 de meciuri pentru Dinamo Zagreb (1973-1983). Şi la Rapid Viena a marcat pe bandă, adunând 106 reuşite în 201 partide (1983-1990). Ca internaţional, fostul vârf a reprezentat atât Iugoslavia (11 selecţii, 3 goluri), cât şi Croaţia (2 selecţii, 1 gol). În 1990, el s-a aflat în lotul croaţilor, în prima lor partidă internaţională, cu SUA, fiind chiar căpitanul naţionalei în acea confruntare.
 
Ca antrenor, Kranjčar a pregătit o mulţime de echipe din toate colţurile lumii. A şi fost selecţioner, în trei rânduri, în Croaţia (2004-2006), în Muntenegru (2010-2011) şi în Iran, unde a pregătit naţionala olimpică, în ultimul său contract din carieră, între 2018 şi 2019. Kranjčar a calificat naţionala Croaţiei la Mondialul din 2006, însă cum echipa a fost eliminată de la turneul final după faza grupelor, Kranjčar şi-a încheiat mandatul după competiţia găzduită de Germania.
 
Şi fiul lui Kranjčar, Niko (36 de ani), a fost un fotbalist important, jucând la naţională sub comanda tatălui său. Cât timp a fost fotbalist activ, Niko Kranjčar a evoluat pentru formaţii precum Dinamo Zagreb, Portsmouth, Tottenham, Dinamo Kiev sau Rangers.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările