Larisa Iordache ratează şi finalele pe aparate de la Campionatele Europene! Mesajul emoţionant al sportivei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iordache

Gimnasta Larisa Iordache nu va concura nici în finalele pe aparate de la bârnă şi sol,  după ce a ratat şi concursul individual-compus, a anunţat clubul CS Dinamo.

Sâmbătă, după trei zile de spitalizare, sportiva a părăsit stabilimentul în care a stat internată trei zile, pentru tratarea unei crize la rinichi. 

''Larisa Iordache a părăsit astăzi spitalul în care a fost internată miercuri, după concursul de calificare. Criza renală a fost una severă, care a necesitat administrarea unor antibiotice puternice. Aflată sub efectul acestora, Larisa ar fi riscat o accidentare dacă ar fi concurat mâine în concursul pe aparate, unde era calificată la sol şi la bârnă (cu cea mai mare notă)! În aceste condiţii, Larisa şi antrenorii Cristian şi Lăcrămioara Moldovan au decis că decizia cea mai bună este renunţarea la concurs. În cele din urmă, sănătatea valoroasei noastre sportive este cea mai importantă'', se arată în comunicatul postat pe Facebook de club.

În ciuda problemelor de săntate şi a stăriii subfebrile, Larisa  s-a calificat, miercuri, la JO de la Tokyo, după ce a ocupat al doilea loc calificant la individual-compus, la Campionatul European, găzduit de Basel. În finalele pe aparate, sportiva de 24 de ani ar fi trebuit să concureze la bârnă (de pe locul 1) şi la sol (6), la finalul acestei săptămâni.

Românca ar fi trebuit să participe, vineri, şi în finala de la individual-compus, dar a renunţat din aceleaşi motive. 

În ciuda ghinionul avut, gimnasta s-a declarat împăcată cu performanţa obţinută în Elveţia şi a ţinut să le mulţumească antrenorilor săi. "Acum chiar cred că totul se întâmplă cu un scop şi exact aşa cum trebuie. Am avut 4 luni grele în care am muncit cum am putut, am avut antrenamente când simţeam că sunt cea mai bună şi antrenamente când mă simţeam inutil de slabă în ceea ce fac. Toată treaba a stat în capul meu. Am avut nevoie de răbdare cu mine, de înţelegere şi acceptare pentru a ajunge aici la Basel.

Este teribil de greu să te macine gândurile din diferite situaţii pentru că ajunsesem la nivelul în care chiar nu mai ştiam cum să controlez asta. În mintea mea era doar: 'De ce? Cum? Chiar nu pot înţelege?' Dar tot răul spre bine, nu? Am avut noroc pentru că am lângă mine doi oameni mai mult decât minunaţi şi sunt sigură că nu le-a fost deloc uşor.

M-au 'suportat' zi de zi cu toate problemele mele de neîncredere şi lipsa de concentrare pe care am avut-o aproape zilnic. Cred că le-a fost foarte greu şi de aceea îi apreciez şi mai tare şi vreau să le mulţumesc. Deoarece ei au crezut în mine când eu nu o mai făceam. Au fost lângă mine mereu.

Antrenori mei, despre ei este vorba. Vă mulţumesc, împreună am luat ultimul bilet către Jocurile Olimpice de la Tokyo.Acum mai rămâne să respectăm pariul, Dom'Cristi", a scris Larisa Iordache pe contul personal de Facebook

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite