JO 2020 Tokyo: Urmează weekend-ul ultimelor noastre speranţe la medalii. Pe cine mizăm

JO 2020 Tokyo: Urmează weekend-ul ultimelor noastre speranţe la medalii. Pe cine mizăm

Albert Saritov

Jocurile Olimpice se vor încheia, în mod oficial, duminică (ora 14.00, TVR 1, Eurosport). Până atunci, avem o mână de sportivi de la care aşteptăm să ne îmbunătăţească bilanţul dezolant de până acum.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luptătorii Albert Saritov (97kg) şi Alina Vuc (50kg) au fost printre sportivii pe care am mizat, încă înainte de startul evenimentului, pentru câştigarea unor medalii, în a doua săptămână de la JO 2020. Amândoi vor concura la lupte libere, urmând să intre în concurs, vineri dimineaţă. Dacă vor avansa în fazele finale, vor lupta pentru medalii, a doua zi. 
 
La categoria de 97kg masculin, finalele mici (se acordă două medalii de bronz) sunt programate pentru sâmbătă (14.05 şi 14.15). În timp ce duelul pentru aur va fi tot sâmbătă (14.30).
 
La categoria de 50kg feminin, medaliile de bronz se vor pune la bătaie, sâmbătă (14.55 şi 15.05). Apoi, e programată finala pentru aur (15.20).
 
După tragerea la sorţi de joi, Alina (27 de ani) a aflat că îşi va începe parcursul, în optimi, urmând să o întâlnească pe bulgăroaica Miglena Selişka (25 de ani). Aceasta a avut câteva rezultate remarcabile, în ultimul timp, câştigând aurul, la Europenele de la Roma (2020) şi argintul, la competiţia continentală găzduită de Varşovia, în luna aprilie a acestui an. În Polonia, Vuc s-a oprit în sferturi, iar ultima ei performanţă notabilă datează din 2019, când a cucerit medalia de argint, la Campionatele Mondiale de la Nur Sultan (Kazahstan).
 
Albert Saritov (36 de ani), sportivul rus, de origine cecenă, pe care l-am naturalizat, înainte de JO 2016, îşi va începe parcursul la Tokyo cu un duel, în optimi, cu italianul Abraham de Jesus Conyedo Ruano. Acesta are 27 de ani şi e de origine cubaneză. Anul trecut, la Europenele de la Roma, Ruano a luat medalia de bronz. A fost învins însă chiar de Saritov, în optimi, scor 4-6. Albert a avansat apoi până în finală, unde a pierdut lupta cu rusul Sadulaev, scor 0-6.
 
De remarcat că Albert Saritov a reuşit să aducă ultima medalie pentru delegaţia României, la JO 2016. Atunci, la Rio de Janeiro, chiar în ultima zi a evenimentului, luptătorul nostru a cucerit bronzul, la 97kg.
 
Alexandru Novac, surpriza din atletism
 
România va ataca podiumul olimpic şi la atletism, în acest weekend. Asta după ce Alexandru Novac (aruncarea suliţei) a furnizat o surpriză plăcută în calificări, prinzând finala programată pentru sâmbătă (ora 14.00) de pe locul 7, cu o aruncare de 83.27 de metri. De acum, totul e posibil pentru Novac, după cum a explicat şi antrenoarea ei, Mihaela Melinte: „La el, e imprevizibil acum. Poate termina şi pe locul 12 în finală, dar poate prinde şi podiumul! Eu cred în el şi sunt sigură că va obţine un rezultat bun“.
29
iulie e data la care România a cucerit ultima medalie, la JO 2020, un argint prin băieţii de la canotaj, Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă, în proba de dublu rame.
     
Iată lista sportivilor români care vor concura, în noaptea de joi spre vinei:
 
ATLETISM
 
*23:30 (joi) (Sapporo Odori Park) 50 km marş masculin: Marius Cocioran
 
KAIAC-CANOE
 
*03:44 (Sea Forest Waterway) canoe simplu, 1.000 m - masculin - Seria 1: Cătălin Chirilă
 
*04:08 (Sea Forest Waterway) canoe simplu, 1.000 m - masculin - Seria 4: Victor Mihalachi
 
*05:35 (Sea Forest Waterway) canoe simplu, 1.000 m - masculin - sferturi de finală: Cătălin Chirilă, Victor Mihalachi (dacă se califică)
 
LUPTE
 
*06:20 (Makuhari Messe A) categoria 97 kg masculin, libere - optimi de finală: Albert Saritov - Abraham de Jesus Conyedo Ruano (Italia)
 
*06:30 (Makuhari Messe A) categoria 50 kg feminin, libere - optimi de finală: Alina Vuc - Miglena Gheorghieva Selişka (Bulgaria)
 
 
 
Bilanţul României, la JO 2020, după prima săptămână
 
Sport        Concurent / Echipaj                        Medalia
 
Scrimă     Ana Maria Popescu                         Argint la individual
 
Canotaj    Ancuţa Bodnar, Simona Radiş (foto)       Aur la dublu vâsle
 
Canotaj   Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari                                                                                Argint la patru rame masculin, fără cârmaci
 
Canotaj   Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă   Argint la dublu rame masculin
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările