Ionuţ Radu, „sechestrat“ în Italia: Pe cine îl va convoca Rădoi, în premieră, la naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirel Rădoi, selecţioner România
Mirel Rădoi, selecţioner România

După selecţionerul Mirel Rădoi (39 de ani), diagnosticat cu COVID-19, acum şi un fotbalist, aflat pe lista convocaţilor, are de suferit din cauza pandemiei.

Fără niciun minut la Inter Milano în acest sezon, portarul Ionuţ Radu nu doar că prins lotul pentru partidele cu Macedonia de Nord (25 martie), Germania (28 martie) şi Armenia (31 martie), dar urma să joace, sâmbătă, primele minute oficiale din actuala stagiune, în meciul cu Sassuolo. Asta după ce titularul postului de portar, Samir Handanovici, s-a infectat cu noul coronavirus.

Din păcate pentru Inter şi pentru Ionuţ Radu, cazul goalkeeper-ului din Bosnia nu s-a dovedit unul izolat. Astăzi, alţi doi fotbalişti ai Inter-ului, Stefan de Vrij şi Matias Vecino, au avut şi ei rezultate pozitive, după testele pentru COVID-19, efectuate ieri. 

Drept urmare, la Inter s-a format un focar de infecţie. Ceea ce înseamnă că, potrivit anunţului făcut de italieni, meciul Inter - Sassuolo nu se va mai juca, conform programării. Partida s-a amânat deja. În plus, clubul Inter Milano intră în carantină pentru patru zile, până pe 21 martie inclusiv. Şi, lovitura cea mai dură: fotbaliştii de la Inter nu mai pot răspunde convocărilor de la echipelor naţionale, în următoarea perioadă.

Ce urmează pentru cei de la Inter? Un nou set de teste la data de 22 martie. În funcţie de rezultatele obţinute, autorităţile sanitare din Italia vor permite sau nu reluarea activităţii echipei din Milano.

Radu

Astfel, Ionuţ Radu (foto, sus) pierde reunirea lotului României şi a fost înlocuit de Florin Iacob (UTA), care s-a aflat pe lista de rezervă pentru primele trei partide din preliminariile Mondialului din 2022.

Lotul României

*Portari: Niţă (Sparta Praga, Cehia), Lazar (Astra), Iacob (UTA)

*Fundaşi: Mogoş (Chievo, Italia), Nedelcearu (AEK Atena, Grecia), Toşca (Gaziantep, Turcia), Chiricheş (Sassuolo, Italia), Burcă (CFR), Camora (CFR), Ov. Popescu (FCSB), Bancu (Craiova)

*Mijlocaşi: R. Marin (Cagliari, Italia), Creţu (Maribor, Slovenia), Stanciu (Slavia Praga, Cehia), I. Hagi (Rangers, Scoţia), Maxim (Gaziantep, Turcia), Bicfalvi (Ural, Rusia), Mihăilă (Parma, Italia), Man (Parma, Italia), Fl. Tănase (FCSB), Fl. Coman (FCSB), Cicâldău (Craiova)

*Atacanţi: Keşeru (Ludogoreţ, Bulgaria), Puşcaş (Reading, Anglia)

Preliminarii CM 2022, Grupa J

Germania

România

Islanda

Macedonia de Nord

Armenia

Liechtenstein

*Se califică direct la turneul final câştigătoarea din fiecare grupă. Ocupantele locurilor secunde, zece la număr, alături de două naţionale venite din Liga Naţiunilor, vor merge la baraj. Aceste 12 echipe se vor lupta pentru ultimele 3 locuri disponibile pentru Europa la CM 2022.

Programul tricolorilor din această lună

*25 martie: România – Macedonia de Nord, ora 21.45

*28 martie: România – Germania, ora 21.45

*31 martie: Armenia – România, ora 19.00

Meciurile vor fi transmise de PRO TV şi de Radio România Actualităţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite