Ion Ţiriac, lider în topul celor mai bogaţi jucători de tenis din istorie. Federer nu are nici jumătate din averea românului

Ion Ţiriac, lider în topul celor mai bogaţi jucători de tenis din istorie. Federer nu are nici jumătate din averea românului

Cu o avere estimată la 1.1 milarde de dolari, miliardarul Ion Ţiriac conduce detaşat în clasamentul celor mai bogati tenismeni din istorie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorii topului, The Richest, scriu că cea mai mare parte a averii a fost făcută după ce a renunţat la tenis şi amintesc că perioada de glorie sportivă a românului a fost atinsă în anii 70, când a triumfat la Bavarian International Championship. Sursa citată mai aminteşte faptul că Ţiriac este fondatorul UniCredit Tiriac Bank şi menţionează că acesta a rămas în permanenţă conectat la sportul alb. 
 
Cu o avere estimată la 450 de milioane de dolari, Roger Federe se află pe locul secund în acest clasament, în timp ce actualul lider al ierarhiei ATP, Novak Djokovici, cu 200 de milioane de dolari. se află pe utima treaptă a podiumului. Maria Sharapova şi Serena Williams sunt singurele fete care au pătruns în această ierarhie.
 
Clasamentul publicat de The Richest:
 
1. Ion Ţiriac 1.1 miliarde dolari
2. Roger Federer 450 de milioane de dolari
3. Novak Djokovici 200 milioane de dolari
4. Maria Sharapova 195 milioane de dolari
5. Rafael Nadal 180 milioane de dolari
5. Serena Williams 180 milioane de dolari
7. Andre Agassi 175 milioane de dolari
8. Andy Murray 165 milioane de dolari
9. Pete Sampras 150 milioane de dolari
10. John McEnroe 100 milioane de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: