Imagine şocantă cu portarul naţionalei de hochei: Ar fi jucat la Mondiale cu steagul Ungariei pe cască FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hochei

Participarea României la Mondialul găzduit de Ljubljana s-a încheiat de două săptămâni, cu o retrogradare în eşalonul trei valoric. Continuă însă să ia amploarea scandalul care îi implică pe jucătorii primei reprezentative, prezenţi la acest turneu.

Ca şi cum povestea imnului Ţinutului Secuiesc pe care unii jucători din această zonă l-ar fi cântat, după înfrângerea cu Ungaria (2-4), n-ar fi fost de ajuns, acum a apărut şi o imagine şocantă, care pune gaz peste focul acestui scandal.

Concret, au apărut imagini în presa cu portarul României, Toke Zoltan, care ar fi apărat în înfrângerea cu Coreea de Sud, având două steaguri pe cască: unul al Ţinutului Secuiesc şi altul al Ungariei, după cum se poate vedea mai jos:

Casca

Dincolo de gravitatea situaţiei, surprinde neplăcut că oamenii federaţiei, în frunte cu preşedintele Alexandru Hălăucă şi secretarul general, Alexandru Nistor, află despre aceste lucruri din mers din mass-media.

Mai mult, Nistor se spală pe mâini şi, după ce a pus sub semnul întrebării corectitudinea hocheiştilor în partida cu Ungaria, acum cere demisia... ministrului Sportului, Eduard Novak. Nu e clar însă cum de Novak ar fi trebuit să ştie de nişte lucruri care ţin de... Federaţia Română de Hochei!

Halauca

Ce a spus Alexandru Hălăucă pentru Gazeta Sporturilor?

*Sunt amărât şi foarte mâhnit. Nu pot înţelege cum un jucător care a mers să reprezinte România la Campionatul Mondial poate purta asemenea însemne pe echipamentul României. Federaţia română le-a dat căşti, dar portarii folosesc căştile lor de la echipele de club pentru că le e greu să se acomodeze cu unele noi. Nu ştiu cum i-a scăpat acest aspect supervizorului Federaţiei Internaţionale. Jucătorii nu pot purta pe echipament alte însemne decât cele avizate în manualul competiţiei.

Ce a spus Alexandru Nistor pentru ProSport?

*Eu nu l-am văzut pe respectivul jucător cu aceste însemne pe echipament. Dar dacă există o astfel de fotografie, dacă se dovedeşte că a făcut acest lucru, este o faptă de neconceput. Aici nu vorbim despre o sfidare a unei echipe naţionale, ci despre o sfidare a unei ţări întregi.

*Personal, am foarte mulţi prieteni de calitate în zona Harghita - Covasna, dar un astfel de gest reprezintă un adevăr ce nu poate fi negat. Iar domnul ministru Novak, pe care până la un punct îl înţeleg că a încercat să-i apere pe jucătorii proveniţi din zona în care şi dânsul este născut, după apariţia unei astfel de imagini ar trebui să-şi dea imediat demisia din această funcţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite