Halep luptă cu alte cinci tenismene pentru premiul de jucătoarea anului 2020! Ce scrie WTA despre româncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

WTA a anunţat nominalizările pentru jucătoarea anului 2020, Simona Halep, Victoria Azarenka, Sofia Kenin, Naomi Osaka, Aryna Sabalenka şi Iga Swiatek fiind cele şase sportive care speră  să obţină prestigiosul premiului.

În prezentarea făcută Simonei, site-ul oficial al WTA aminteşte de cele trei tilturi câştigate de româncă în 2020 şi de semifinala dramatică jucată cu Muguruza la Roma „Fostul lider al clasamentului WTA, Simona Halep, a câstigat trei titluri în 2020. Primul şi cel cu numărul 20 din întreaga sa carieră a fost obţinut la Dubai, în luna februarie. După carantina impusă de apariţia pandemiei de coronavirus, românca a mai triumfat în alte două ocazii, la Praga şi la Roma, unde a învins-o în semifinale, pe Garbine Muguruza, după un meci dramatic de trei seturi”.

Principala favorită pentru trofeul acordat celei mai bune jucătoare din 2020 pare a fi Sofia Kenin, care a câştigat anul acesta Australian Open şi a jucat finala la Roland Garros.

Dintre nominalizate nu avea cum să lipsească noua senzaţie a tenisului feminin, Iga Swiatek. Poloneza de 19 ani s-a impus la Roland Garros într-o manieră impresionantă, în drumul spre trofeu ea pierzând doar 23 de game-uri. De alftel, Iga este şi în cursa pentru premiul acordat jucătoarei cu cea mai mare ascensiune în 2020. 

Naomi Osaka a triumfat la US Open şi s-a retras înaintea finalei de la Cincinnati, în timp ce Azarenka a câşigat Cincinnati, dar a pierdut în ultimul act la Flushing Meadow. 

Aryna Sabalenka închide lista sportivelor nominalizate. Jucătoarea din Belarus a încheiat anul 2020 cu o serie de 9 victorii consecutive şi s-a impus în trei turnee (Ostrava, Qatar şi Linz). 

Câştigătoarea va fi aleasă în urma voturilor presei internaţionale şi urmează să fie anunţată săptămâna viitoare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite