Halep, eliminare profitabilă: Simona se întoarce acasă cu un cec uriaş. Câţi bani a câştigat din tenis în 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a patra oară la rând, constănţeanca de 28 de ani a părăsit WTA Finals încă din faza grupelor. Având în vedere însă că fondul de premii s-a dublat, acest eşec i-a adus Simonei o consolare importantă din punct de vedere financiar.

Simona Halep a participat la Shenzhen în cel mai bogat turneu din istoria tenisului feminin în care organizatorii au pus la bătaie 14 milioane de dolari, dublând suma faţă de WTA Finals 2018, când competiţia a fost găzduită de Singapore.

De aceea, Simona are motive importante de satisfacţie, inclusiv după această eliminare din faza grupelor. Cu o victorie şi două înfrângeri, românca a părăsit China cu un cec în valoare de 570.000 de dolari! Doar pentru victoria cu Andreescu, în prima etapă, „Simo“ a încasat 305.000 de dolari.

Astfel, incluzând aici şi banii luaţi la Shenzhen, Halep va încheia 2019 cu un total de 5.922.442 de dolari câştigaţi în diverse turnee. În clasamentul banilor pe acest an, românca ocupa locul 4 înainte de WTA Finals 2019, după cum se poate vedea aici.

De când s-a apucat de tenis, Halep a strâns peste 34 de milioane de dolari din tenis (incluzând aici şi banii luaţi la Shenzhen) şi ocupă locul 5 în clasamentul all-time al banilor, după cum se poate vedea aici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite