Halep - Andreescu, un meci care prinde contur: Când şi unde poate avea loc duelul pe care îl aşteaptă România

Halep - Andreescu, un meci care prinde contur: Când şi unde poate avea loc duelul pe care îl aşteaptă România

Simona Halep şi Bianca Andreescu ar fi trebuit să se intersecteze în optimile de la US Open, dacă s-ar fi respectat calculele hârtiei. Din păcate, la New York, „Simo“ n-a ajuns la întâlnire.

România se poate mândri cu faptul că ultimele două campioane de Grand Slam au legătură cu ţara în care, până acum câţiva ani, tenisul era un sport marginalizat.
 
Halep, sută la sută româncă, a câştigat Wimbledon, iar Andreescu, născută din părinţi români şi cu începuturile ei în tenis la Piteşti, tocmai a cucerit US Open.
 
De acum, fanii tenisului din România aşteaptă cu atât mai mult un meci între cele două. Iar dorinţa lor se poate îndeplini, la finalul lunii octombrie, la Turneul Campioanelor!
 
Asta deoarece, în acest moment, atât Halep, cât şi Andreescu sunt ca şi calificate pentru WTA Finals, turneu la care vor evolua primele opt jucătoare ale lumii într-un an calendaristic. În acest moment, în ierarhia WTA Race, alcătuită pe baza punctelor strânse în acest an, „Simo“ şi „Bibi“ stau excelent, după cum se poate vedea mai jos:
 
1. Barty 5.476 de puncte
2. Halep 4.792p
3. Pliskova 4.787p
4. Andreescu 4.727p
5. S. Williams 3.935p
6. Kvitova 3.836p
7. Osaka 3.776p
8. Bencic 3.615p
---------
9. Bertens 3.580p
10. Svitolina 3.464p
 
Turneul Campioanelor se va juca, în acest an, la Shenzhen (China), după ce, în ultimele sezoane, a fost mai mereu găzduit de Singapore. Competiţia se va desfăşura în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie.
 
Simona Halep e singura jucătoare din circuit care, începând din 2014, s-a calificat pentru fiecare ediţie din WTA Finals. Anul trecut, românca a absentat însă, fiind accidentată.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: