Halep, analiză amănunţită: Simona a explicat cum stă înainte de French Open

Halep, analiză amănunţită: Simona a explicat cum stă înainte de French Open

Simona Halep (3 WTA) a părăsit turneul de la Madrid, în optimi, după eşecul cu Elise Mertens (16 WTA). Urmează Italian Open, la Roma (10-16 mai), unde e deţinătoarea trofeului. Iar apoi, Roland Garros, Grand Slam-ul preferat al fostului lider WTA.

Simona Halep a luat o pauză de 27 de zile, în ultima parte a sezonului de hard, în speranţa că, atunci când vor începe turneele de zgură, va fi într-o formă fizică optimă, fără probleme medicale.
 
Cel puţin deocamdată, accidentările nu-i mai dau bătai de cap Simonei. Din păcate, jocul reprezintă acum problema ei principală. Şi, după cum „Adevărul“ a scris aici, Halep se apropie de French Open 2021 (30 mai - 13 iunie), fiind în cea mai îngrijorătoare situaţie din ultimii ani.
 
După eliminarea de la Madrid, constănţeanca de 29 de ani a oferit mai multe declaraţii pentru BAtennis, tennis365.com şi gsp.ro. Concluzia Simonei? Ceea ce s-a văzut şi cu ochiul liber: are prea puţine partide pe zgură, înainte de French Open!
 
Ce a spus Simona Halep?
 
*Mertens a fost foarte puternică, s-a mişcat şi a lovit bine. N-aş spune că am jucat prost, dar am făcut câteva greşeli. Nu mă gândesc că trebuie să-mi apăr titlul la Roma, ci doar să mă recuperez şi să văd ce trebuie să îmbunătăţesc. 
 
*Sunt mulţumită de jocul meu, chiar dacă mă grăbesc, uneori. Încrederea vine când câştigi jocuri şi am nevoie de asta. În meciul cu Mertens, a fost o luptă dură pe care nu am câştigat-o. Am făcut câteva greşeli, greşeli importante. Uneori, e nevoie de puţin ca să pierzi.
 
*Cu siguranţă, aş fi avut nevoie de mult mai multe meciuri, dar a fost cum a fost, cu accidentări, e greu să joc turnee, dacă nu sunt sută la sută.
 
*Partidele pe care le-am jucat aici însă, la Madrid, mi-au arătat că sunt la un nivel destul de bun. Nu mi-am pierdut foarte mult din joc, dar mental şi ca răbdare un pic se vede, mă grăbesc destul de mult şi fac unele greşeli pe care, în mod normal, nu le-aş face sau, în trecut, nu le făceam.
 
*Am simţit oboseală în setul al treilea cu Mertens, cred că s-a şi văzut, dar vine tot de la meciuri, n-am avut partide strânse anul acesta, grele, în care să pot să-mi depăşesc limita. Recuperarea e însă, sper eu, destul de rapidă, masaj, tratament şi alergare, pentru că aşa îşi revine corpul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările