Feriţi-vă de furia nemţilor: Ce a făcut Germania după marile eşecuri din ultimii ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toni Kroos (30 de ani) e printre jucătorii experimentaţi într-o naţională germană cu mulţi tineri
Toni Kroos (30 de ani) e printre jucătorii experimentaţi într-o naţională germană cu mulţi tineri

Germania a suferit cea mai drastică înfrângere din istoria ei, într-o partidă oficială, 0-6 cu Spania, în ultima etapă din grupele Ligii Naţiunilor. De cele mai multe ori însă, tocmai după asemenea eşecuri, „Die Mannschaft“ a renăscut miraculos.

Germania a intrat pe teren la Sevilla, ştiind că are nevoie de un egal pentru a câştiga locul 1 şi a avansa în semifinalele Ligii Naţiunilor.

Iar trupa pregătită de Joachim Löw avea toate motivele să fie încrezătoare că îşi va îndeplini misiunea, având în vedere că era neînvinsă în ultimele două meciuri oficiale jucate cu Spania, în deplasare: 1-1 în preliminariile Euro 1976 şi 2-1 la Mondialul din 1982, găzduit de iberici.

La Sevilla însă, acest bilanţ a fost aruncat la coşul de gunoi de naţionala pregătită de Luis Enrique. Spaniolii le-au dat nemţilor cu terenul în cap, administrându-le un 6-0 sec, care a făcut înconjurul lumii. Morata (17), puştiul de 20 de ani de la Manchester City, Ferran Torres (33, 55, 77), Rodri (38) şi Mikel Oyarzabal (89) au distrus Germania, iar publicaţia „As“ a titrat pe copertă: „Bătaie istorică“.

Dacă e să ne raportăm însă la istorie, de cele mai multe ori, tocmai după asemenea eşecuri, nemţii s-au adunat şi au produs rezultate remarcabile. „Adevărul“ vă oferă câteva exemple.

Germania - Cehia 0-3, preliminarii Euro 2008 

La Munchen, nemţii au fost pulverizaţi cu acelaşi Löw pe bancă şi au şi terminat grupa de calificare pentru Euro 2008 pe 2, după Cehia. La turneul final din Austria şi Elveţia însă, au avansat până în finală, pierzând trofeul, la limită, după 0-1 cu Spania.

Italia - Germania 4-1, amical 2006

Pe „Artemio Franchi“ din Firenze, cu Jurgen Klinsmann selecţioner, Germania a fost zdrobită de Italia, într-o partidă de pregătire pentru Mondialul din 2006, pe care nemţii l-au găzduit. După înfrângerea din Italia, nemţii au legat o serie de nouă partide fără înfrângere, dintre care opt câştigate, şi au luat locul 3 la CM 2006.

România - Germania 5-1, amical 2004

Printre puţinele momente în care Germania nu s-a „metamorfozat“, după o înfrângere categorică. Pe Giuleşti, tricolorii au desfiinţat trupa pregătită de Michael Skibbe, cu legendarul Oliver Kahn în poartă, într-un meci în care Dănciulescu a înscris de două ori. Chiar dacă înfrângerea a fost dură, nemţii n-au reuşit să se redreseze, ulterior, şi au făcut şi un Euro 2004 dezolant, în care au părăsit competiţia după faza grupelor cu două remize cu Olanda (1-1) şi cu Letonia (0-0) şi o înfrângere cu Cehia (1-2).

Germania - Anglia 1-5, preliminarii CM 2002

La Munchen, englezii au făcut un meci memorabil şi, după ce au luat gol de la Jancker, în minutul 6, au desfiinţat Germania. Owen a înscris de trei ori, iar Gerrard şi Heseky au completat „măcelul“. Nemţii au încheiat grupa de calificare pe 2, după Anglia, şi au ajuns la baraj. În play-off însă, s-au distrat cu Ucraina, 5-2 la general. Apoi, la competiţia găzduită de Japonia şi Coreea de Sud, au jucat finala Mondialului, pierzând însă cu Brazilia, la Yokohama, scor 0-2.

89 de ani trecuseră de la ultima înfrângere a Germaniei cu 0-6, într-un amical cu Austria, în 1931.  

Liga A a Naţiunilor, grupa a 4-a

Marţi

Spania - Germania 6-0

Elveţia - Ucraina anulat din cauza COVID-19

Clasament

1. Spania 6 3 2 1 13-3 11

2. Germania 6 2 3 1 10-13 9

3. Ucraina 5 2 0 3 5-10 6

4. Elveţia 5 0 3 2 6-8 3

*Spania s-a calificat în semifinalele Ligii Naţiunilor, ediţia 2020-2021

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite