Favoriţi în amicale! Tricolorii au un bilanţ favorabil în confruntările cu Grecia şi Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Chiricheş
Vlad Chiricheş

Lotul României pentru partidele de pregătire cu Grecia şi Israel a fost decis. Edi Iordănescu debutează pe banca primei selecţionate în faţa a două echipe pe care România era obişnuită să le bată, bilanţurile fiind net favorabile „tricolorilor”

Debutul lui Edward Iordănescu pe banca echipei naţionale va avea loc pe 25 martie împotriva Greciei, un amical care se va desfăşura de la ora 20.15 pe stadionul Ghencea. Pe 29 martie, fostul antrenor al FCSB-ului va mai conduce prima reprezentativă într-un alt meci de pregătire, de data asta cu Israel, în deplasare (Netanya).

Primii care a anunţat lotul au fost elenii, selecţionerul Greciei, şi el aflat la debut, uruguayanul Gustavo Poyet, având un grup de fotbalişti care la prima vedere pare mult mai valoros, cu mulţi jucători antrenaţi în fazele superioare ale competiţiilor europene, cum ar fi portarul Odysseas Vlachodimos, de la Benfica, sau fundaşul stânga Konstantinos Tsimikas, de la Liverpool.

De partea cealaltă, Iordănescu (43 de ani) a convocat 26 de fotbalişti, printre ei şi trei debutanţi, portarul Marian Aioani, extrema Octavian Popescu şi fundaşul central Radu Drăguşin. „Lotul este echilibrat. Nu cred că este jucător care ar fi trebuit să fie convocat şi nu îl vedem”, a comentat, pentru Telekom Sport, oficialul FCSB-ului Mihai Stoica, echipă de la care au fost convocaţi doar doi fotbalişti – pe lângă Popescu, fiind chemat la acţiunile Naţionalei şi Florin Tănase. Farul are doar un jucător pe listă, pe Marian Aioani, dar antrenorul constănţenilor, Gheorghe Hagi, s-a ferit să dea vreo declaraţie: „Sunt deja prea mulţi care vorbesc despre echipa naţională! Mai bine stau liniştit”.

Pe lista lui Iordănescu nu au apărut însă fotbalişti retraşi de la Naţională, jucători pe care selecţionerul speră să-i readucă să joace în tricourile tricolore, cum ar fi Ciprian Tătăruşanu sau Cristian Săpunaru. „M-aş bucura să-l văd iar la Naţională pe Cristi. E printre cei mai buni fundaşi din România. Eu cred că el îşi doreşte, a fost un jucător exponenţial şi important pentru selecţionata noastră (n.r. – are 36 de selecţii)”, a comentat antrenorul Rapidului, fostul internaţional Adrian Mutu.

Nu toată lumea e mulţumit însă de componenţa lotului. Soţia lui Alexandru Băluţă, fotbalist în liga a doua maghiară la Akademia Puşkaş, precizând că e ruşinos faptul că acesta nu a fost chemat. „Convocările sunt făcute cu ochii închişi fără a se ţine cont de rezultate, de goluri, de muncă”, a scris consoarta fotbalistului pe contul ei de Facebook.

Chiricheş, aproape de top 3

Vlad Chiricheş este aproape de o performanţă uluitoare. Ar putea ajunge în acest an pe locul 3 în topul fotbaliştilor care au purtat banderola de căpitan la Naţională. Fotbalistul lui Sassuolo a strâns până în acest moment 38 de partide din postura de căpitan, ocupând locul 4, poziţie pe care o împarte cu Cornel Dinu. Pe lângă amicale, Chiricheş poate evolua şi în meciurile din Liga Naţiunilor, şi astfel ar putea accede în top 3, acolo unde sunt în acest moment Gheorghe Hagi, 65 de meciuri, Cristi Chivu, 50 de meciuri, şi Costică Ştefănescu, 43 de meciuri.

Lotul României

Portari: Florin Niţă (Sparta Praga), Marian Aioani (Farul), Florin Iacob (UTA)

Fundaşi: Nicuşor Bancu (Craiova), Andrei Burcă (CFR), Mario Camora (CFR), Vlad Chiricheş (Sassuolo), Radu Drăguşin (Salernitana), Cristian Manea (CFR), Ionuţ Nedelcearu (Crotone), Andrei Raţiu (Huesca) , Adrian Rus (Fehervar), Alin Toşca (Gaziantep)

Mijlocaşi: Mihai Bordeianu (CFR), Alexandru Cicâldău (Galatasaray), Dennis Man (Parma), Răzvan Marin (Cagliari), Marius Marin (Pisa), Alexandru Maxim (Gaziantep), Valentin Mihăilă (Atalanta), Alexandru Mitriţă (PAOK), Octavian Popescu (FCSB), Florin Tănase (FCSB)

Atacanţi: Denis Alibec (Atromitos), Andrei Ivan (Craiova), George Puşcaş (Pisa)

Bilanţ

România – Grecia

Număr partide 34

Primul meci 25 mai 1930 8-1

Ultima partidă 7 septembrie 2015 0-0

Victorii 18

Egaluri 10

Înfrângeri 6

Meciuri amicale 14

România – Israel

Număr partide 27

Primul meci 7 decembrie 1966 2-1

Ultima partidă 24 martie 2018 2-1

Victorii 16

Egaluri 5

Înfrângeri 6

Meciuri amicale 20

Şi „tineretul” are amicale

Şi jucătorii de la naţionalele U21 şi U20 vor avea partide de verificare. Elevii lui Florin Bratu, printre care se află şi stranierii Alexandru Ţirlea (Alaves), Ricardo Farcaş (Siena), Marius Corbu (Academia Puşkaş) şi Andrei Mărginean (Messina), vor evolua cu Finlanda (25 martie, Arcul de Triumf) şi Maroc (29 martie, Rabat). Fotbaliştii antrenaţi de Bogdan Lobonţ vor avea de înfruntat Norvegia (24 martie, Ilie Oană) şi Elveţia (28 martie, Wil), la lot fiind convocaţi şi Antony Petre (Clodiense), Cosmin Oprean (Cittadela), Andrei Anton (Torino) şi Louis Munteanu (Fiorentina).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite